Συνωστισμός τάνκερ στον Περσικό

Συνωστισμός τάνκερ στον Περσικό

Δείτε στο protothema.gr αποκλειστικές φωτογραφίες από την κίνηση στο αγκυροβόλιο του εμιράτου της Φουτζέιρα - Εφοπλιστές και ενεργειακές εταιρείες σπεύδουν να «φορτώσουν» προτού εκτιναχθεί η τιμή του πετρελαίου σε περίπτωση που οι ΗΠΑ χτυπήσουν τη Δαμασκό

14 νεκροί, θύματα ενός τραγικού τροχαίου στην Αλβανία
Συνωστισμός τάνκερ στον Περσικό
Ολα τα διαθέσιμα σούπερ τάνκερ της υφηλίου έχουν μαζευτεί την τελευταία εβδομάδα στον Περσικό. Η κρίση με την Συρία και η αναμενόμενη άνοδος της τιμής του πετρελαίου εάν τελικά οι ΗΠΑ χτυπήσουν, προβληματίζουν έντονα τους πετρελαικούς κολοσούς που έσπευσαν να πάρουν “θέσεις μάχης” πριν πέσουν οι πρώτες βόμβες στη Δαμασκό.



Ετσι, εκατοντάδες τάνκερ από όλο τον κόσμο έχουν μαζευτεί τις τελευταίες μέρες στον Kόλπο στην προσπάθειά τους να φορτώσουν όσο περισσότερο πετρέλαιο μπορούν, καθώς μια πίθανή πολεμική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή θα εκτοξεύσει την τιμή του μαύρου χρυσού στα ύψη.

Κλείσιμο


Οι αναλυτές της Societe Generale δεν αποκλείουν μιαν άνοδο της τιμής του μαύρου χρυσού στα επίπεδα των 125 δολαρίων με το ξεκίνημα των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία. Στην περίπτωση δε που οι επιθέσεις αυτές οδηγήσουν έστω σε προσωρινή διακοπή της εξόρυξης και διανομής πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή, οι ειδικοί της SocGen “βλέπουν” την τιμή στα 150 δολάρια ανά βαρέλι.



Αντίστοιχες είναι και οι προβλέψεις των αναλυτών της Bank of America Merrill Lynch: 120 δολάρια το βαρέλι για το αργό στο ξεκίνημα της “πολεμικής κρίσης” και στα 130 δολάρια τις αμέσως επόμενες ημέρες.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης