Το FBI αύξησε τα μέτρα παρακολούθησης των Σύρων που ζουν στις ΗΠΑ

Το FBI αύξησε τα μέτρα παρακολούθησης των Σύρων που ζουν στις ΗΠΑ

Eντός των προσεχών ημερών σκοπεύει να καλέσει για ανάκριση εκατοντάδες Σύρους

Σήμερα η "ώρα της αλήθειας" για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου
Το FBI αύξησε τα μέτρα παρακολούθησης των Σύρων που ζουν στις ΗΠΑ
Το FBI ενίσχυσε την παρακολούθηση των Σύρων που ζουν στις ΗΠΑ , προκειμένου να αποτρέψει έγκαιρα κάθε πιθανή πράξη αντιποίνων σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αμερικανικές επιδρομές κατά της Δαμασκού, ανέφεραν σήμερα οι New York Times.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών (ΝΙΑ) και το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας προειδοποίησαν επίσης τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τις ιδιωτικές εταιρείες πως σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης είναι πιθανόν να υπάρξει μία αντεπίθεση στον κυβερνοχώρο, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Οι πειρατές του κυβερνοχώρου, που δηλώνουν υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και είναι γνωστοί ως ‘Ηλεκτρονικός Συριακός Στρατός’, τους τελευταίους μήνες έχουν βάλλει στο στόχαστρό τους πολλές αμερικανικές εταιρείες και των Τάιμς της Νέας Υόρκης περιλαμβανομένων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εντός των προσεχών ημερών το FBI σκοπεύει να καλέσει για ανάκριση εκατοντάδες Σύρους.

Επίσης, οι αμερικανικές υπηρεσίες ανησυχούν ιδιαίτερα μετά τις προειδοποιήσεις του Ιράν ότι μία επίθεση στη Συρία θα τυλίξει στις φλόγες και το Ισραήλ.

Το FBI και το υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας έχουν εκδώσει μία απόρρητη αναφορά, με την οποία θέτει σε επιφυλακή όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε δυνητικές απειλές που θα μπορούσαν να ανακύψουν από τη συριακή σύρραξη, υπογράμμισαν οι Τάιμς.

Επίσης, το FBI έχει δώσει εντολή στους κατά τόπους πράκτορές του να ακολουθούν κατά πόδας τις πηγές τους στους συριακούς κύκλους, προκειμένου να εντοπίσουν εν τη γεννέσει της κάθε αναφορά για αντίποινα. Επίσης κάθε Σύρος που έχει αποτελέσει στόχο ερευνών θα τελεί πλέον υπό στενή παρακολούθηση, επεσήμανε η εφημερίδα επικαλούμενη ανώτατο αξιωματικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης