Ένας στους δύο Αμερικανούς δεν θέλει στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία

Ένας στους δύο Αμερικανούς δεν θέλει στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία

Μόνο το 21% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια επέμβαση θα εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα

Χτίζουμε και σε Natura, (πλέον) για λόγους εθνικής σημασίας
Ένας στους δύο Αμερικανούς δεν θέλει στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία
«Όχι» σε μια αμερικανική στρατιωτική δράση κατά του συριακού καθεστώτος λέει το 50% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του NBC σε δείγμα 700 ατόμων το διήμερο 28-29 Αυγούστου, με μόνο το 42% να τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης.

Όταν, όμως, η ερώτηση αφορά μια περιορισμένη αεροπορική επίθεση με τη χρήση πυραύλων Κρουζ, το ποσοστό του «ναι» ανεβαίνει στο 50%.

Την ίδια ώρα σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 58%) είπαν ότι εγκρίνουν την άποψη ότι η χρήση χημικών όπλων από μια χώρα αποτελεί μια «κόκκινη γραμμή», η οποία απαιτεί μια σημαντική αμερικανική απάντηση έναντι ποσοστού 35% που εξέφρασε την αντίθεσή του.

Πολύ μεγάλη πλειοψηφία (ποσοστό 79%) των Αμερικανών δήλωσε, ακόμη, ότι επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. 

Τέλος μόνον το 21% των ερωτηθέντων έκρινε ότι μια επέμβαση θα εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα (το 33% πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 45% δεν εξέφρασε γνώμη), ενώ το 27% δήλωσε ότι θα βελτίωνε την τύχη των Σύρων αμάχων (έναντι ποσοστού 41% που είπε το αντίθετο και ποσοστού 31% που δεν εξέφρασε άποψη).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης