Φουκουσίμα: Διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό

Φουκουσίμα: Διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε αξιωματούχος της ιαπωνικής Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας

Λιμάνια: Ενδιαφέρον για Καβάλα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο
Φουκουσίμα: Διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό
Άκρως αποκαλυπτική είναι η σημερινή ανακοίνωση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Ιαπωνίας κατά την οποία ραδιενεργό νερό  διαρρέει στον Ειρηνικό από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα.

Ο Σίνζι Κίνζο, αξιωματούχος της ιαπωνικής Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας, δήλωσε στο Reuters ότι το ραδιενεργό νερό που συσσωρεύεται κάτω από το εργοστάσιο έχει πλέον περάσει ένα υπόγειο φράγμα, και η συνολική διαρροή ραδιενέργειας ξεπερνά τα νόμιμα όρια.

H διαχειρίστρια εταιρεία Tepco «δεν δείχνει να έχει καλή αντίληψη της κρίσης [...] Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επείγουσα κατάσταση» είπε ο Κίνζο.

Κλείσιμο
To Reuters επισημαίνει ωστόσο ότι οι συνέπειες της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα δεν μπορούν να εκτιμηθούν εύκολα. «Μέχρι να μάθουμε με ακρίβεια την πυκνότητα και τον όγκο του νερού που διαρρέει, πραγματικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε εικασίες για τις επιπτώσεις στη θάλασσα» είπε στο πρακτορείο ο Μιτσούο Ουεμάτσου, ειδικός του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Για πρώτη φορά η εταιρία Tepco παραδέχτηκε ότι το ραδιενεργό νερό που συσσωρεύεται κάτω από το εργοστάσιο έχει πλέον περάσει το υπόγειο φράγμα, Ωστόσο η Tepco ανέφερε κάνει ότι είναι δυνατόν για να το εμποδίσει.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης