Δριμεία επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.

Δριμεία επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.

Επειδή «απέτυχε να καταδικάσει σθεναρά» τις δολοφονίες δεκάδων διαδηλωτών, χθες, στο Κάιρο της Αιγύπτου - «Πού είναι αυτοί που συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας;» διερωτήθηκε

Δριμεία επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.
Δριμεία επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων, επειδή «απέτυχαν να καταδικάσουν σθεναρά» τις δολοφονίες δεκάδων διαδηλωτών, χθες, στο Κάιρο της Αιγύπτου, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, είχε εκφράσει νωρίτερα τη βαθιά θλίψη της για τους θανάτους, ενώ έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και τερματισμό των βίαιων επεισοδίων.

Ωστόσο, ο Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα είχε αντιμετωπίσει μαζικές διαμαρτυρίες από Τούρκους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτησή του, κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι είχε επικρίνει τη χρήση δακρυγόνων από τις αρχές στην Τουρκία, αλλά όχι τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο Κάιρο.

«Όσοι έμειναν σιωπηλοί όταν η εθνική θέληση της Αιγύπτου σφαγιαζόταν, παραμένουν σιωπηλοί ενόσω σφαγιάζονται ακόμα και άνθρωποι. Τι συνέβη στην Ε.Ε. και τις αξίες της, που είναι αυτοί που συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας;» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. «Που είναι τα Ηνωμένα Έθνη;», συνέχισε.

«Που είναι εκείνοι που μας επέκριναν όταν οι τουρκικές αρχές χρησιμοποίησαν, με ένα εντελώς δικαιολογημένο και νόμιμο τρόπο, αντλίες νερού και σπρέι πιπεριού. Που είναι εκείνοι, τώρα που συμβαίνουν αυτά τα έκτροπα στην Αίγυπτο;», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης