Ο Μαδούρο φυγάδευσε τον Σνόουντεν στη Βενεζουέλα;

Ο Μαδούρο φυγάδευσε τον Σνόουντεν στη Βενεζουέλα;

Τα ρωσικά ΜΜΕ έσπευσαν να γράψουν ότι η επίσκεψη του Μαδούρο στη χώρα ήταν μία καλή ευκαιρία για να φυγαδεύσει το «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών προσφέροντάς του ασφαλές καταφύγιο

Ο Μαδούρο φυγάδευσε τον Σνόουντεν στη Βενεζουέλα;
Οργιάζουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες στη Ρωσία σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολα Μαδούρο μπορεί να έχει φυγαδεύσει τον Αμερικανό πρώην κατάσκοπο, Εντουαρντ Σνόουντεν, στη Λατινική Αμερική.  

Σύμφωνα με την βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail», o νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας μετέβη την Κυριακή στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα ρωσικά ΜΜΕ έσπευσαν να γράψουν ότι η επίσκεψη του Μαδούρο στη χώρα ήταν μία καλή ευκαιρία για να φυγαδεύσει το βαθύ λαρύγγι των υποκλοπών προσφέροντάς του ασφαλές καταφύγιο στην πατρίδα του. Απλά, με το αεροπλάνο που θα επέστρεφε στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο θα φυγάδευε τον Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Σνόουντεν έχει ζητήσει άσυλο από τον Ισημερινό, η κυβέρνηση του οποίου έχει ανακοινώσει ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να εξετάσει το αίτημά του, την ώρα που και η ηγεσία της Βενεζουέλας εμφανίζεται θετική σε φιλοξενία.  Την προθυμία του να  προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Αμερικανό πρώην κατάσκοπο έχει ήδη εκφράσει ο Μαδούρο.

Εάν δεν βρίσκεται ήδη στη Λατινική Αμερική, ο  πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών θα παραμένει στην περιοχή τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση, δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Ρωσία δεν θα προχωρήσει στην έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης