Στην "οικογένεια" της Ε.Ε. η Κροατία

Στην "οικογένεια" της Ε.Ε. η Κροατία

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα με αφορμή την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην "οικογένεια" της Ε.Ε. η Κροατία
Η Κροατία αποτελεί το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι σημαίες της Ε.Ε. κυμάτιζαν από το βράδυ του Σαββάτου στη κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει το γεγονός.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα με αφορμή την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 



Κλείσιμο
Η Κροατία έγινε μέλος της ΕΕ δύο δεκαετίες αφότου κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία. Η χώρα των 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί μία από τις επτά χώρες που συγκροτήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

"Δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες, εάν κάποτε διακείμεθα εχθρικώς (απέναντι στην ΕΕ), στη βάση στερεοτύπων και με ρεαλιστικό --ή και μη ρεαλιστικό-- τρόπο, τώρα δεν διακατεχόμεθα από εχθρότητα. Τώρα, την επιτυχία την έχουμε στα χέρια μας κι ας ζήσει η Κροατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση", τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.



Στο κοινοβούλιο στο Ζάγκρεμπ συγκεντρώθηκαν 350 προσκεκλημένοι κι ανάμεσά τους η ανώτατη πνευματική ηγεσία της χώρας -μαζί με τη θρησκευτική.

Η Σλοβενία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2004, ενώ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι λοιπές πέντε χώρες δεν πληρούν ακόμα τα κριτήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης