Ξανάρχισαν οι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Καλιφόρνια

Ξανάρχισαν οι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Καλιφόρνια

Με τη φράση «σας ανακηρύσσω συζύγους» αντί της συνήθους «σας ανακηρύσσω ανδρόγυνο» η γενική εισαγγελέας νομιμοποιεί τη σχέση των ζευγαριών

Ξανάρχισαν οι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Καλιφόρνια
Λίγα μόλις λεπτά μετά μετά την άρση απαγόρευσης γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια και ένα από τα πρώτα ζευγάρια προχώρησε στη νομιμοποίηση της σχέσης του.

Η 48χρονη Κρις Πέρι και η 50χρονη Σάντι Στίερ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και σφράγισαν τον έρωτά τους με ένα δαχτυλίδι που κρατούσε ο 18χρονος γιος του ζευγαριού.  Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο και επικυρώθηκε από τη γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις.

Με τη φράση «σας ανακηρύσσω συζύγους» αντί της συνήθους «σας ανακηρύσσω ανδρόγυνο» η γενική εισαγγελέας νομιμοποιήσε τη σχέση του ζευγαριού. Το συγκεκριμένο ζευγάρι ομοφυλοφίλων ήταν εκείνο που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας και δικαιώθηκε. «Το περίμενα πολύ, νιώθω ενθουσιασμό κι ανακούφιση» δήλωσε η Κριστίν Πέρι ενώ η σύζυγός της συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».



Το δεύτερο ζευγάρι που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ήταν εκείνο του Πολ Κατάμι και του Τζεφ Ζαρίλο, των οποίων ο γάμος τελέστηκε σχεδόν ταυτόχρονα στο Λος Αντζελες.

Κλείσιμο
Οι Πολ Κατάμι και Τζεφ Ζαρίλο, από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, βρίσκονταν μεταξύ των εναγόντων στην υπόθεση Χόλινγκσγουορθ εναντίον Πέρι, η οποία φέτος έφτασε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Φορώντας λευκά τριαντάφυλλα στα πέτα τους, οι Katami και Zarrillo αντάλλαξαν όρκους στην αίθουσα Τύπου, στον τρίτο όροφο του Δημαρχείου του L.A. «Η σχέση σας είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η ανδρεία σας απέναντι στο πρόσωπο της μισαλλοδοξίας έχει γράψει ιστορία», είπε ο δήμαρχος της πόλης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης