Βελτιωμένη, αλλά σοβαρή η κατάσταση υγείας του Μαντέλα

Βελτιωμένη, αλλά σοβαρή η κατάσταση υγείας του Μαντέλα

Η μεγαλύτερη κόρη του, Μακαζίγουε, είπε ότι ο πατέρας της ανταποκρίνεται όταν τον αγγίζει

Βελτιωμένη, αλλά σοβαρή η κατάσταση υγείας του Μαντέλα
Η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας ωστόσο παραμένει σοβαρή, δήλωσε ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα.

«Ανέβαλα την επίσκεψή μου στη Μοζαμβίκη ώστε να τον επισκεφθώ και να μιλήσω με τους γιατρούς. Είναι πολύ καλύτερα σήμερα συγκριτικά με εχθές βράδυ. Η ιατρική ομάδα εξακολουθεί να κάνει εξαιρετική δουλειά. Πρέπει να προσευχηθούμε για την υγεία του και να ευχηθούμε να γίνει καλά», είπε σε ανακοίνωσή του ο Ζούμα.

Τη βελτίωση της κατάστασης επιβεβαίωσε και η μεγαλύτερη κόρη του, Μακαζίγουε, η οποία είπε ότι ο πατέρας της ανταποκρίνεται όταν τον αγγίζει.

«Δε θα πω ψέματα, δεν είναι καλά τα πράγματα. Όμως, όταν του μιλάμε ανταποκρίνεται και προσπαθεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του. Είναι ακόμα εκεί. Μπορεί να είναι εξασθενημένος, όμως είναι ακόμα εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το νοσοκομείο της Πρετόρια προσεύχεται για τον Μαντέλα, ενώ πλέον πολλοί έχουν παραιτηθεί στην προοπτική του θανάτου του.

«Δε θέλουμε να βλέπουμε τον Μαντέλα να πονάει. Πόνεσε αρκετά κατά τη διάρκεια της ζωής του και έχει αγωνιστεί πολύ. Πιστεύω ότι αυτή η μάχη πρέπει να σταματήσει το συντομότερο», είπε στο Reuters υποστηρικτής του.

«Θα νιώσουμε όλοι πολύ άσχημα όταν πεθάνει, όμως, την ίδια στιγμή θα υμνήσουμε τη ζωή του. Εκανε τόσα καλά πράγματα για αυτή τη χώρα», δήλωσε στο πρακτορείο  Reuters 25χρονος θαυμαστής του.

Όλα αυτά την ώρα που παιδιά έξω από το νοσοκομείο άφησαν στον αέρα 94 μπαλόνια ως ένδειξη της αγάπης τους στον Μαντέλα.

Ο 94χρονος πρώην πρόεδρος, εισήχθη σε νοσοκομείο της Πρετόρια στις 8 Ιουνίου. Η υγεία του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βρίσκεται συνδεδεμένος με μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής.

Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης