Βραζιλία: Υπόσχεται δημοψήφισμα για να ρίξει τους τόνους η Ρούσεφ

Βραζιλία: Υπόσχεται δημοψήφισμα για να ρίξει τους τόνους η Ρούσεφ

Ανοίγει διάλογο με κοινωνικούς φορείς και τοπικούς παράγοντες σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα

Βραζιλία: Υπόσχεται δημοψήφισμα για να ρίξει τους τόνους η Ρούσεφ
Πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της δραματικής κατάστασης, μετά το άνευ προηγουμένου κύμα διαμαρτυρίας που έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία τις τελευταίες ημέρες, αναλαμβάνει η Ντίλμα Ρούσεφ.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, υπόσχεται μάλιστα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη δημιουργία συντακτικής συνέλευσης, η οποία θα προετοιμάσει μια βαθιά «πολιτική μεταρρύθμιση» στη χώρα.

«Θέλω αυτή τη στιγμή να προτείνω μια συζήτηση σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της λειτουργίας μιας αποκλειστικά συντακτικής συνέλευσης η οποία θα κληθεί να κάνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα», δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας, στη διάρκεια συνάντησης με τους κυβερνήτες και τους δημάρχους της χώρας.

«Η Βραζιλία είναι ώριμη για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και έχω ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν θέλω να παραμείνουμε στάσιμοι», πρόσθεσε.

Σε άλλη συνάντηση με την ηγεσία του κινήματος ''Passe livre'' (δωρεάν εισιτήριο λεωφορείου), - το κίνημα που ξεκίνησε τις διαδηλώσεις- ανακοίνωσε ότι 19 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στον τομέα των μεταφορών.

«Ο αγώνας συνεχίζεται. Ο αγώνας για δωρεάν μεταφορές συνεχίζεται», δήλωσε η εκπρόσωπος της ομάδας, Μάιρα Λόνγκο Βίβιαν, σημειώνοντας ότι «ο διάλογος είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά χωρίς συγκεκριμένες δράσεις που επιβεβαιώνουν τη βελτίωση των συνθηκών για τον πληθυσμό δεν υπάρχει πρόοδος».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης