Τα πιο χρήσιμα μυστικά για ενέργεια... όταν τη χρειάζεσαι

Τα πιο χρήσιμα μυστικά για ενέργεια... όταν τη χρειάζεσαι

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από την καφεΐνη

Τα πιο χρήσιμα μυστικά για ενέργεια... όταν τη χρειάζεσαι
Εκείνες τις ώρες της ημέρας που τα επίπεδα της ενέργειας έχουν χτυπήσει κόκκινο και με δυσκολία συγκρατείς ανοιχτά τα μάτια σου, οι περισσότεροι καταφεύγουμε στην εύκολη λύση του καφέ. Μπορεί οι ειδικοί να τονίζουν ότι ο καφές δεν βλάπτει την υγεία, η υπερβολική κατανάλωσή του όμως συνδέεται με αυξημένο άγχος, καρδιακά προβλήματα, φοβίες, υπερένταση και έλλειψη συγκέντρωσης.

Δες, λοιπόν, εναλλακτικούς τρόπους για να «ξυπνήσεις» τον οργανισμό σου, που δεν περιέχουν ούτε γραμμάριο καφεΐνης.

-Η τσίχλα δεν αναζωογονεί μόνο την αναπνοή σου, αλλά και το σώμα σου. Μάλιστα, μία βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα για περίπου 15 λεπτά, ένιωθαν πιο active από τους υπολοίπους. «Το μάσημα τσίχλας αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς , την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Andy Smith, PhD.

Κλείσιμο
-Δεν υπάρχει καλύτερο φυσικό διεγερτικό από τους υδατάνθρακες. Δίνουν ενέργεια στο σώμα και στο μυαλό. Την επόμενη φορά λοιπόν που οι αντοχές σου σε εγκαταλείπουν, προτίμησε ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης, μία μπάρα δημητριακών ή πολύσπορα κριτσίνια.

Διαβάστε περισσότερα στο faysbook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης