Θρίλερ 1 εκατ. ευρώ με επίορκους αστυνομικούς, και Ρώσους εκατομμυριούχους

Θρίλερ 1 εκατ. ευρώ με επίορκους αστυνομικούς, και Ρώσους εκατομμυριούχους

Το ζευγάρι των Ρώσων που ήθελε παιδί , η παρένθετη μητέρα που «απέδρασε» στην Κύπρο και ο  ύποπτος θάνατος του γιατρού που έκανε την εμφύτευση του εμβρύου

Θρίλερ 1 εκατ. ευρώ με επίορκους αστυνομικούς, και Ρώσους εκατομμυριούχους
Γερή μπάζα που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ, φέρονται να έκαναν Κύπριοι αστυνομικοί μαζί με πρώην συναδέλφους τους που κάνουν τους ιδιωτικούς ντεντέκτιβ. Θύματα τους, ένας Ρώσος και μια Ρωσίδα, πολυεκατομμυριούχοι και οι δύο, και στη μέση ένα μωρό που απέκτησαν με τη μίσθωση παρένθετης μητέρας.
Το ζευγάρι των Ρώσων χώρισε, ενώ η παρένθετη μητέρα ακόμα εγκυμονούσε το παιδί τους. Όταν γεννήθηκε το παιδί, η παρένθετη μητέρα μαζί με το μωρό, φυγαδεύτηκαν στην Κύπρο με το μωρό, με την βοήθεια του βιολογικού πατέρα και εν αγνοία της βιολογικής μητέρας η οποία άρχισε την αναζήτηση. Εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης και άρχισε ένα παιχνίδι κρυφτού στη Κύπρο με την επίσημη εμπλοκή της αστυνομίας και ιδιωτικών ντεντέκτιβς που χρησιμοποιούσαν αστυνομικούς για να αντλούν και να διασπείρουν πληροφορίες, τις οποίες χρυσοπλήρωναν οι Ρώσοι.
 
Σχέση εκατομμυριούχων
Βιολογική μητέρα είναι η Olga Mirimskaya, 52 ετών, Πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της Ρωσίας και 22η στη λίστα Forbes. Βιολογικός πατέρας ο 32χρονος Nikolai Smirnov, ιδιοκτήτης της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών (όπως το PayPal), «Zolotaya Korona», ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ. Η Mirimskaya που διατηρούσε σχέση με τον Smirnov έχει τρία παιδιά από παλαιότερο γάμο της και δεν μπορούσε να μείνει έγκυος. Αποφάσισαν με τον Smirnov να μισθώσουν την 38χρονη Svetlana Bezpyataya, ως παρένθετη μητέρα για να γεννήσει το παιδί τους. Η Svetlana Bezpyataya, είναι επαγγελματίας παρένθετη μητέρα αφού έχει κυοφορήσει και γεννήσει ακόμα τέσσερα παιδιά άλλων ζευγαριών ενώ έχει και ένα δικό της παιδί με τον σύζυγο της Andrei. Το ζευγάρι υπέγραψε τα σχετικά συμβόλαια με την παρένθετη μητέρα η οποία ζούσε στη Κριμαία και όλα έβαιναν καλώς. Ωστόσο η Mirimskaya με τον Smirnov χώρισαν. Η Mirimskaya συνέχισε να υποστηρίζει την παρένθετη μητέρα ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις της, ακόμα και αυτές που ήταν υπερβολικές.
Κλείσιμο


H βιολογική μητέρα Olga Mirimskaya είναι πρόεδρος μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Ρωσίας και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου
 

H Svetlana Bezpyataya είναι επαγγελματίας παρένθετη μητέρα. Έχει ένα δικό της παιδί και έχει γεννήσει ακόμα τέσσερα παιδιά άλλων γυναικών

Απαγωγή

Ο Smirnov σύμφωνα με πληροφορίες έπεισε την παρένθετη μητέρα, να πάρει το μωρό και να φύγει στη Κύπρο, μετά τον τοκετό. Της πρόσφερε χρήματα πολυτελή διαμονή και κάλυψη όλων των αναγκών της ίδιας, του συζύγου και του παιδιού τους. Την επόμενη μέρα της γέννησης η παρένθετη μητέρα εξέδωσε πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού στο οποίο ως βιολογική μητέρα φαινόταν η ίδια και πατέρας ο σύζυγος της. Ο Smirnov φρόντισε να εξασφαλίσει διαβατήριο για το μωρό που ονομάστηκε Sonia και οργάνωσε την «απόδραση» στη Κύπρο. Η βιολογική μητέρα όταν αναζήτησε την παρένθετη μητέρα αντιλήφθηκε ότι αυτή εξαφανίστηκε και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την Bezpyataya και άρχισε η αναζήτηση. Διαπιστώθηκε ότι η παρένθετη μητέρα βρισκόταν στη Κύπρο και μαζί της ήταν και ο Smirnov μαζί με τη νέα του σύντροφο.
 

Ο βιολογικός πατέρας Nikolai Smirnov ζει στην Αμερική και διευθύνει οργανισμό ηλεκτρονικών πληρωμών που του αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων 


Η Sonia, που έγινε το μήλον της έριδος αλλά και η ευκαιρία για Κυπρίους αστυνομικούς και συνεργάτες τους να βγάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ


Απάτη αστυνομικών
Στην Κύπρο, τόσο η βιολογική μητέρα Olga Mirimskaya όσο και ο πατέρας Nikolai Smirnov μίσθωσαν ιδιωτικούς ντεντέκτιβς. Η μεν Mirimskaya για να βρει το παιδί κα ο δε Smirnov για να παρακολουθεί τις κινήσεις της πρώην συντρόφου του και να αποτρέψει τον εντοπισμό της παρένθετης μητέρας και του παιδιού. Στις ιδιωτικές εταιρείες ντεντέκτιβ εργάζονταν πρώην αστυνομικοί που συνέχιζαν να έχουν προσβάσεις στην αστυνομία της Κύπρου, η οποία άρχισε έρευνες για να εκτελέσει το διεθνές ένταλμα της Interpol. Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο Ρώσος πρέσβης στη Κύπρο Stanislav Osachi, καθώς η Mirimskaya είναι επιφανές μέλος της ρωσικής κοινωνίας και είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση Yukos καταθέτοντας ως μάρτυρας. Η παρένθετη μητέρα κρυβόταν σε διάφορα πολυτελή διαμερίσματα στη Λεμεσό τα οποία φρουρούσαν ιδιώτες φύλακες. Όταν η αστυνομία μάθαινε που βρισκόταν η παρένθετη μητέρα και οργάνωνε επιχείρηση, τότε αστυνομικοί διέρρεαν την πληροφορία στον Smirnov (έναντι αμοιβής) και η παρένθετη μητέρα εξαφανιζόταν. Την ίδια ώρα άλλοι αστυνομικοί διοχέτευαν πληροφορίες (έναντι αμοιβής) στη βιολογική μητέρα. Σε κάποια φάση οι αστυνομικοί που εξυπηρετούσαν τον πατέρα και τη μητέρα φαίνεται να αντιλήφθηκαν ότι δεν συνέφερε κανέναν να βρεθεί το παιδί για να συνεχίζουν να εισπράττουν για τις υπηρεσίες τους. Για τον λόγο αυτό άρχισαν να διοχετεύουν παραπλανητικές πληροφορίες στην υπηρεσία τους, αποπροσανατολίζοντας την έρευνα. Υπολογίζεται ότι συνολικά η Mirimskaya και ο Smirnov πλήρωσαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Οι πληροφορίες ήρθαν σε γνώση του Κύπριου υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου ο οποίος ζήτησε έκθεση από την Αστυνομία και διαβίβασε τον φάκελο στον γενικό Εισαγγελέα ο οποίος διόρισε ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή (πρώην αστυνομικό) για να κάνει έρευνα.

Σύλληψη στα κατεχόμενα
Όταν ο κλοιός κάποια στιγμή άρχισε να σφίγγει, η παρένθετη μητέρα φυγαδεύτηκε μαζί με το παιδί στα κατεχόμενα. Είχε αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της ενώ είχε ντύσει τη 17μηνη, τότε, Sonia με αγορίστικα ρούχα για να μη δημιουργηθούν υποψίες. Μαζί της στα κατεχόμενα ήταν τρεις Ελληνοκύπριοι φρουροί από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας και ένας Αλβανός. Κατά λάθος μπήκαν σε στρατιωτική ζώνη στην Αμμόχωστο και τους συνέλαβαν οι Τούρκοι. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Ρώσοι ενώ έδειξε ενδιαφέρον ακόμα και ο Ταγίπ Ερντογάν. Η παρένθετη μητέρα μεταφέρθηκε μαζί με το μωρό στη Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν ο γιος της Mirimskaya και ετεροθαλής αδελφός της Sonia. Πήρε το μωρό και έφυγε για τη Ρωσία. Η παρένθετη μητέρα, επειδή είχε ουκρανικό διαβατήριο ζήτησε πολιτικό άσυλο και παρέμεινε στη Τουρκία ενώ ο σύζυγος της Andrei γύρισε στη Κριμαία και συνελήφθη ως συνεργός στην απαγωγή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο μωρό έγινε εξέταση DNA και αποδείχθηκε ότι η Mirimskaya είναι η βιολογική του μητέρα. Ο Smirnov έφυγε για τις ΗΠΑ και τον καταζητούν οι ρωσικές αρχές.




Περίεργος θάνατος
Η Mirimskaya λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα προστασίας του παιδιού καθώς πιστεύει ότι ο Smirnov θα επιχειρήσει να το πάρει. Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά την απαγωγή του παιδιού η Mirimskaya αναζήτησε τον γιατρό που είχε κάνει την εμφύτευση του εμβρύου για να επιβεβαιώσει ότι όντως αυτή είναι η βιολογική μητέρα. Διαπίστωσε πως ο γιατρός πέθανε αιφνιδίως μέσα στη κλινική από υπερβολική δόση φαρμάκων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υποψίες για δολοφονία του. Επίσης εξαφανίστηκε και ο φάκελος με το συμβόλαιο για την παρένθετη εγκυμοσύνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης