O Lakis υπογράφει (ξανά) τις τσάντες Hermès

O Lakis υπογράφει (ξανά) τις τσάντες Hermès

Ο οίκος πολυτελών ειδών και αξεσουάρ Hermès, συνώνυμο της πολυτέλειας και της διαχρονικής κομψότητας, καλεί τον Λάκη Γαβαλά να κάνει τη δική του στυλιστική παρέμβαση σε ιστορικές τσάντες του brand, αποκτώντας πελάτες όπως ο Κάνιε Γουέστ

O Lakis υπογράφει (ξανά) τις τσάντες Hermès
Ο «πρωτοπόρος», όπως τον αποκαλούν οι Γάλλοι συνεργάτες του, Λάκης Γαβαλάς βάζει ξανά την υπογραφή του σε εμβληματικές τσάντες του οίκου Hermès, όπως οι θρυλικές Kelly και Birkin, που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις γκαρνταρόμπες όλων των σταρ και fashion icons του πλανήτη - του δικού μας Lakis συμπεριλαμβανομένου. Στον αριθμό 24 της οδού Faubourg, στην περιοχή Saint-Honoré, ένα αυτοκίνητο σταματάει και ο Λάκης Γαβαλάς βγαίνει από μέσα βιαστικός προκειμένου να ανέβει στο ατελιέ του περίφημου γαλλικού οίκου Hermès, συνώνυμου της πολυτέλειας και του κοσμοπολιτισμού. Οι ιδιοκτήτες του κομψού brand, η οικογένεια Ντιμά, έχουν προσκαλέσει τον Ελληνα που συνδύασε κατά το παρελθόν το όνομά του με τις μεγαλύτερες εταιρείες της παγκόσμιας μόδας, για μία ακόμη συνεργασία.

«Η γνωριμία με τον Ζαν-Λουί Ντιμά είναι μια κληρονομιά πολλών χρόνων. Χρονολογείται από το 1990, τότε που έκανα ιππασία και πήγαινα στον Hermès για να προμηθευτώ σέλες και σχετικά αξεσουάρ για εμένα και τα άλογά μου», θυμάται ο Λάκης Γαβαλάς σήμερα και συνεχίζει: «Εμπαινα στις boutique τους και ένιωθα μαγεμένος. Κάποιο Πάσχα όπου είχα κάνει ένα κάλεσμα στο σπίτι της Μυκόνου και ο καιρός ήταν άσχημος είχα παραγγείλει ένα μεγάλο πανί τέντας προκειμένου να προστατεύσω τους καλεσμένους μου από τον αέρα. Κατά τη διάρκεια του event, λοιπόν, κάποιοι καλεσμένοι που είχαν τα κέφια τους έβγαλαν μαρκαδόρους και μπογιές και άρχισαν να ζωγραφίζουν το ύφασμα. Βλέποντας το εκπληκτικό αποτέλεσμα, είχα την έμπνευση να αξιοποιήσω το ζωγραφισμένο ύφασμα φτιάχνοντας μια καμπαρντίνα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα».

Κλείσιμο

Η Kelly Bag Lakis σε διάφορες παραλλαγές. Την έχουν φιλοτεχνήσει γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Κακανιάς

Oταν ο Γαβαλάς εμφανίστηκε με τη συγκεκριμένη καμπαρντίνα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, τα σχόλια έκαναν λόγο «για το πιο ευφάνταστο ρούχο» των fashion events, ενώ ιδιαίτερη θέση είχε και στα άρθρα των fashion editors που κάλυπταν τις επιδείξεις για τα έντυπά τους. Για την ιστορία, το ύφασμα που περίσσεψε κάθε άλλο παρά έμεινε αναξιοποίητο, αφού ο Λάκης είχε την έμπνευση να φτιάξει την πρώτη προσωπική του τσάντα Hermès.

«Ο Ντιμά έμεινε άφωνος από την παραγγελία που του έδινα, θεωρώντας με τρελό. Ομως μου έκανε το χατίρι φτιάχνοντάς μου μια Kelly voyage 50 εκατοστών - και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ.

Ενώ συνήθως για την πιο μικρή παραγγελία απαιτούνται έξι μήνες, η δική μου ήταν έτοιμη μόλις μετά από δύο». Στη συνέχεια θα παραγγείλει για προσωπική του χρήση μια Kelly bag και μια Birkin, στις οποίες έγιναν μικρές μεν αλλά ουσιαστικές μετατροπές. Στο κλασικό σχέδιο που αγαπήθηκε από χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο προστέθηκε φερμουάρ -ένα στο πίσω μέρος ώστε να προσαρμόζεται π.χ. ένα περιοδικό ή εφημερίδα- και δύο μπροστά για να φυλάσσονται χρήσιμα προσωπικά αντικείμενα. Ο οίκος βρήκε την ιδέα καλόγουστη και χρηστική και έτσι του πρότεινε να τις κρατήσει ως μοντέλα της συλλογής του υπό τον τίτλο Kelly και Birkin bag by Lakis. Tότε ήταν που γεννήθηκε μια ιδιαίτερα τιμητική συνεργασία και ο Λάκης Γαβαλάς γίνεται ο πρώτος Ελληνας που σχεδιάζει για την Hermès. Είναι άλλωστε κι ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες, αφού κάποτε η συλλογή του αριθμούσε τουλάχιστον 423 τσάντες Hermès!

Πριν από λίγες ημέρες ο Λάκης Γαβαλάς, αφού ξεπέρασε τον νομικό σκόπελο που του απαγόρευε τη μετάβασή του στο εξωτερικό, βρέθηκε και πάλι στο Παρίσι και στον περίφημο οίκο με τις τσάντες, όνειρο της κάθε γυναίκας. Στα φημισμένα ατελιέ της Hermès o Λάκης δέχεται και πάλι πρόταση, την οποία αξιοποιεί προκειμένου να σχεδιάσει μεταλλαγμένες κάποιες από τις κλασικές δημιουργίες του οίκου.





Η νέα εποχή της Κelly Lakis bag
Εδώ και χρόνια ο Λάκης Γαβαλάς βγάζει τη δική του συλλογή από τσάντες Hermès, κάποιες από αυτές αποκλειστικά για προσωπική του χρήση. Εχει μείνει μνημειώδης άλλωστε η Kelly bag με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας όταν η χώρα μας εισήλθε στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Για την προσωπική του συλλογή, που σήμερα αριθμεί περίπου 20 Hermès bags, έχει μεταμορφώσει κάποια μικρά κλασικά τσαντάκια προσθέτοντας γκλαμ λεπτομέρειες, όπως τα διαμαντάκια στα κουμπώματα, με σκοπό να βάλει την προσωπική του διακριτική σφραγίδα σε ένα εμβληματικό αξεσουάρ, απόλυτα συνυφασμένο με τη διαχρονική κομψότητα.

Τολμώντας να αναμετρηθεί με τις κλασικές αξίες, ο ίδιος διευκρινίζει τους όρους συνεργασίας λέγοντας σχετικά: «Δεν ανήκω στο σχεδιαστικό τμήμα του οίκου. Δεν εξαντλώ τη φαντασία μου στα καινούρια εποχιακά σχέδια, τα οποία επιμελείται η σχεδιαστική ομάδα. Εγώ απλώς παρεμβαίνω εκμοντερνίζοντας κάποιες ιστορικές τσάντες. Τα κομμάτια που διαθέτουν την προσωπική μου πινελιά θα τοποθετηθούν από τον curator της Hermès στο Musée du Sac, ενώ κάποια από αυτά έχουν ήδη αξιολογηθεί ως μοναδικά-συλλεκτικά και δεν είναι προς πώληση».



Στα εργαστήρια της Hermès στην οδό Faubourg στο Παρίσι. Το LG προδίδει τον εμπνευστή του μοντέλου



Κάπως έτσι, οι ιστορικές Birkin και Kelly Lakis διατηρούν μεν το κλασικό στυλ που τις έκαναν διάσημες αλλά αποκτούν ανανεωμένη εκδοχή διά χειρός Λάκη Γαβαλά, αφού η νέα Βirkin π.χ. βγαίνει κάθε σεζόν σε διαφορετικά χρώματα αλλά και μεγέθη. «Φέτος οι αποχρώσεις είναι παλ με κυρίαρχα τα παστέλ χρώματα, ενώ μπορεί κάποιος να βρει τη γνωστή Mini Birkin σε μεγάλο μέγεθος των 60 cm. Unique!» τονίζει ο Λάκης Γαβαλάς, προσθέτοντας ότι εκείνο που έκανε τη διαφορά από τις κλασικές τσάντες που αγάπησαν η πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπέρκιν είναι το ότι χάρη σ’ εκείνον ξέφυγαν από την κλασική αισθητική χωρίς ποτέ να χάνουν τη φινέτσα τους. «Εχω παρέμβει πάνω τους με διάφορους τρόπους.

Συνδυάζοντας τη μόδα με την τέχνη, για παράδειγμα, έβαλα καλλιτέχνες όπως ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κακανιάς να τη φιλοτεχνήσει συστήνοντας στους νεότερους και πιο προχωρημένους φαν του οίκου τη χαριτωμένη κυρία Τεπενδρή. Το αποτέλεσμα τους εξέπληξε όλους θετικά». Τώρα, ο Λάκης επεμβαίνει στις ίδιες τσάντες κάνοντας μικρές παραλλαγές σε χερούλια και φερμουάρ, τα οποία γίνονται φαρδύτερα, προσφέρουν χρηστικότητα και είναι εναρμονισμένα με τις τάσεις της εποχής. Μάλιστα από τους πρώτους που έσπευσαν να εξασφαλίσουν τη νέα Kelly Lakis ήταν ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν και διάσημος ράπερ Κάνιε Γουέστ, ο οποίος επισκέφθηκε την Hermès κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Οπως φαίνεται, Λάκης και Hermès διανύουν μια νέα φάση δημιουργικού οίστρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης