«Η σχέση μου με τον Καρούζο είχε χρήμα, απιστία, σεξ και βία»

«Η σχέση μου με τον Καρούζο είχε χρήμα, απιστία, σεξ και βία»

Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία που προκάλεσε πολιτικό σεισμό ανοίγει τα χαρτιά της στο «ΘΕΜΑ». Τον κατηγορεί για απιστία, μιλάει για τη φιλία και την κουμπαριά με το ζεύγος Μεϊμαράκη και ζητά να ανοιχτούν οι λογαριασμοί όλων προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Πελοπόννησο
«Η σχέση μου με τον Καρούζο είχε χρήμα, απιστία, σεξ και βία»
Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία που προκάλεσε πολιτικό σεισμό ανοίγει τα χαρτιά της στο «ΘΕΜΑ». Τον κατηγορεί για απιστία, μιλάει για τη φιλία και την κουμπαριά με το ζεύγος Μεϊμαράκη και ζητά να ανοιχτούν οι λογαριασμοί όλων προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση

Η  κυρία Ρεβέκκα Σκαφτούρα-Καρούζου, πρώην σύζυγος του φερόμενου ως Νο 1 εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο με την εξαγωγή μαύρου χρήματος κ. Γιάννη Καρούζου, μιλάει στο «ΘΕΜΑ» για τα τρία πολιτικά πρόσωπα που καταγγέλθηκαν από πρώην συνεργάτη του ότι συμμετείχαν σε αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητές του και ζητά να ανοιχτούν οι λογαριασμοί όλων προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Η κυρία Σκαφτούρα-Καρούζου δεν διστάζει να μιλήσει για την ιδιαίτερα φιλική σχέση τους με το ζεύγος Μεϊμαράκη, η οποία σφραγίστηκε και με μια κουμπαριά στην Ελούντα της Κρήτης, αλλά και για τα δύο άλλα πρόσωπα που έφεραν την υπόθεση στο φως της δημοσιότητας, τον μεσίτη κ. Ιωσήφ Λιβανό, ο οποίος προκάλεσε σάλο με την κατάθεσή του ενώπιον των Αρχών αναφέροντας ότι οι κύριοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης εξήγαγαν μέσω του κ. Καρούζου μαύρο χρήμα στο εξωτερικό, καθώς και τον επιχειρηματία κ. Γιώργο Ζωγραφάκη, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- να μπει στη διαδικασία να αποκαλύψει συγκεκριμένα πρόσωπα. Για τον τελευταίο θα πει πως στάθηκε και η βασική αιτία του χωρισμού της από τον πρώην σύζυγό της: «Ο κ. Ζωγραφάκης είναι ένα πρόσωπο στο οποίο ξαφνικά ακούμπησε ο κ. Καρούζος και του μεταβίβασε μέσα σε μια νύχτα όλα όσα είχαμε δημιουργήσει μέσα στη 18ετή κοινή μας πορεία».

Η κυρία Σκαφτούρα-Καρούζου επιτίθεται εναντίον του πρώην συζύγου της υποστηρίζοντας πως μετά το τέλος του γάμου τους εγκατέλειψε την οικογένειά του αμελώντας ακόμα και τις βασικές υποχρεώσεις του απέναντί τους. «Ο κ. Καρούζος απέκλεισε τα πάντα. Ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη διατροφή των παιδιών». Μαζί με τον χωρισμό ήρθε και η απότομη επιστροφή στην πραγματικότητα. «Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος στον 20ό όροφο και ξαφνικά στο μηδέν;».

Το κοσμικό γεγονός με τα βαφτίσια των παιδιών τους στην Ελούντα υπό την αυστηρή και διεισδυτική σκηνοθετική ματιά του κ. Τάσου Μπιρσίμ και καλεσμένη τη μισή κοσμική Αθήνα, τα long weekends στις σουίτες του «Αστέρα» Βουλιαγμένης με τους σωματοφύλακες και τις δύο Φιλιππινέζες (μία για κάθε παιδί), τα πανάκριβα ρούχα και ταξίδια αποτελούν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η κυρία Καρούζου, μακρινή ανάμνηση…

Κλείσιμο


- Τι γνωρίζετε για την ανάμιξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Καρούζου; Ολα αυτά είναι αστειότητες. Οχι μόνο ανυπόστατα, αλλά και ντροπή. Δεν μπορείς να μιλάς και να εμπλέκεις ανθρώπους που δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση - και εγώ δεν ξέρω με ποια σκοπιμότητα. Για το συγκεκριμένο θέμα λυπάμαι βαθύτατα και αυτό σας το λέω με απόλυτη σιγουριά.

- Ωστόσο, ο μεσίτης κ. Ιωσήφ Λιβανός και πρώην συνέταιρος του κ. Καρούζου ήταν πολύ σαφής στα όσα ανέφερε ενώπιον των δικαστικών αρχών. Μέχρι και σήμερα, μάλιστα, εμμένει στα όσα είχε πει, δηλαδή πως ο πρώην σύζυγός σας είχε αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές με τους κυρίους Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη. Εγώ τον ξέρω ως Ζοσέφ Χαλίμ και όχι ως Λιβανό.

- Πόσο καλά τον γνωρίζετε; Εγώ ξέρω για τον κ. Χαλίμ ότι έχει παραπεμφθεί με βούλευμα. Είχε συλληφθεί από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών να παίρνει χρήματα από τον πρώην άνδρα μου, τον οποίο εκβίαζε. Παραπέμφθηκε με βούλευμα, υπήρξε και δικάσιμος, ωστόσο η υπόθεση δεν πρόλαβε να εκδικαστεί. Θυμάμαι ότι τουλάχιστον τότε του είχε απαγορευτεί και η έξοδος από τη χώρα και πως έπρεπε κάθε βδομάδα να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αν έχει αλλάξει κάτι απ’ αυτά, δεν το γνωρίζω. Αυτή πάντως είναι η εικόνα που έχω για τον κ. Χαλίμ. Αυτά τα οποία σας λέω δεν είναι εικασίες, αλλά μιλάω βάσει συγκεκριμένων στοιχείων.

- Για το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, τον κ. Γιώργο Ζωγραφάκη; Ο κ. Ζωγραφάκης είναι ένα πρόσωπο στο οποίο ξαφνικά ακούμπησε ο κ. Καρούζος και του μεταβίβασε μέσα σε μια νύχτα όλα όσα είχαμε δημιουργήσει μέσα στη 18ετή κοινή μας πορεία.

- Γιατί να του μεταβιβάσει τις εταιρείες του ομίλου; Ενημερώθηκα από τον πρώην σύζυγό μου όταν είχε γίνει η μεταβίβαση. Ηταν κάτι που δεν περίμενα να συμβεί. Οταν μαθαίνεις ξαφνικά ότι ο σύζυγός σου μεταβιβάζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία μέσα σε μια νύχτα σε ένα άλλο ξένο πρόσωπο, ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα ένιωθε ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

- Ποια είναι η δική σας αίσθηση γι’ αυτή την περίεργη υπόθεση; Πιστεύω ότι μέσα απ’ όλη αυτή την έρευνα που ξεκίνησε θα μάθουμε την αλήθεια. Το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία έγινε τόσος ντόρος δεν έχουν καμία σχέση με όσα λέγονται.

- Πώς γνωριστήκατε με το ζεύγος Μεϊμαράκη;  Γνωριζόμασταν από παλιά. Είχα γνωριστεί πρώτα εγώ με τη σύζυγο του κ. Μεϊμαράκη, στην οποία μάλιστα τρέφω μεγάλη εκτίμηση. Μετά τους κάναμε την πρόταση να βαφτίσουν τα παιδιά μας και εκείνοι δέχτηκαν. Αυτοί που ορίζεις να βαφτίσουν τα παιδιά σου τους οποίους προσωπικά δεν τους λέω κουμπάρους, αλλά νονούς, επειδή θεωρούνται και πνευματικοί γονείς, πιστεύω πως πρέπει να πληρούν και κάποια στάνταρ.

- Ποια ήταν η σχέση σας με το ζεύγος Μεϊμαράκη; Βγαίναμε έξω για φαγητό, έρχονταν σπίτι είτε για απλή επίσκεψη είτε με αφορμή τα γενέθλια των παιδιών. Κάναμε καλή παρέα.

- Στην πορεία της γνωριμίας έτυχε να συνεργαστεί κάποια στιγμή ο κ. Καρούζος με τον κ. Μεϊμαράκη; Οχι, βέβαια. Επιμένω πως οτιδήποτε έχει λεχθεί σε σχέση με τη γνωριμία μας με τον κ. Μεϊμαράκη και τη σύζυγό του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μηδέν εις το πηλίκον. Ηταν απλώς μια κοινωνική σχέση και τίποτα παραπάνω.

- Λέγεται ότι την εποχή εκείνη οι δουλειές πήγαιναν καλά και ζούσατε μια παραπάνω από άνετη ζωή.  Ναι. Δεν είναι ψέμα.





«Μας εγκατέλειψε»

- Ολα αυτά, ωστόσο, πριν από τον χωρισμό σας με τον κ. Καρούζο. Πώς είναι να βρίσκεται κάποιος στον 20ό όροφο και ξαφνικά στο μηδέν; Ακριβώς αυτό το συναίσθημα είχα μόλις χωρίσαμε. Ο κ. Καρούζος απέκλεισε τα πάντα. Ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη διατροφή των παιδιών. Πεταχτήκαμε έξω από το σπίτι κακήν κακώς και ούτε τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών μου δεν έχω μαζί μου, που ήταν αναγκαία για να κάνουμε κάποια εμβόλια. Εκδιωχθήκαμε από το σπίτι, κλείδωσε όλες τις πόρτες και αναγκάστηκα να πάρω τα παιδιά και να πάω να μείνω στους γονείς μου που, αντί να καμαρώνουν για το παιδί τους, τους φορτώθηκε στο σπίτι μαζί με τα παιδιά του. Εκεί ζήσαμε και πολλά άλλα τραγελαφικά περιστατικά. Το προηγούμενο Πάσχα, Μεγάλη Τετάρτη, ήρθε στο σπίτι με δικαστικό επιμελητή να πάρει μαζί του όλα τα έπιπλα των γονιών μου επειδή υπήρχε ένα χρέος και επειδή έμενα εγώ εκεί, θεωρητικά έμενε και αυτός, και βρήκε το πάτημα να μας αφήσει και χωρίς έπιπλα.

- Γιατί αποφασίσατε να χωρίσετε;  Η βασική αιτία ήταν η συμπεριφορά του όσον αφορά στις επαγγελματικές του κινήσεις, αλλά και η εν γένει συμπεριφορά του απέναντί μου. Ο κ. Καρούζος κάποια στιγμή ξέφυγε εντελώς.

- Τι εννοείτε «ξέφυγε»; Σε όλα τα επίπεδα. Μια παράλογη συμπεριφορά. Και μόνο που σε μια νύχτα μεταβίβασε σε έναν ξένο άνθρωπο όλα όσα από κοινού χτίσαμε… δεν χρειάζεται να σας πω παραπάνω.

- Πιστεύετε ότι ο πρώην σύζυγός σας εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος; Τουλάχιστον μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2010 που ήμασταν μαζί δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο.

- Οπως διαπιστώνουμε από το φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώσαμε, ακολουθούσατε τον σύζυγό σας σε κάθε επαγγελματική του συναναστροφή, μέχρι και σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια. Εγώ είχα το κομμάτι της ανάπτυξης στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες. Είχα τη φροντίδα να αξιοποιηθούν όλες αυτές οι εκτάσεις που είχαν έρθει στην κατοχή μας.

- Επειδή, όπως λέτε, είχατε ενεργή συμμετοχή στις εταιρείες, δεν φοβάστε μήπως καλέσει και εσάς η εισαγγελέας για να καταθέσετε; Δεν ήμουν εκτελεστικό μέλος, ούτε είχα δικαίωμα υπογραφής. Αλλά ούτε υπήρξα ποτέ και διευθύνων σύμβουλος όπως ο πρώην άνδρας μου, άρα δεν έχω να φοβάμαι κάτι.

- Πιστεύετε ότι ο κ. Καρούζος αυτή τη στιγμή, όπως φημολογείται, δεν έχει χρήματα να καλύψει τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις του; Από το 2010, όταν χωρίσαμε, χωρίς ωστόσο να έχει βγει ακόμα το διαζύγιο, δεν γνωρίζω ούτε τι κάνει, ούτε σε ποιους έχει στραφεί, ούτε με ποιους κάνει παρέα, ούτε ποιοι είναι οι στόχοι του. Εξαφανισμένος ήταν, έγινε και άφαντος από πέρσι το Πάσχα. Ούτε τα παιδιά του βλέπει, οπότε δεν ξέρω και ποια είναι σήμερα η οικονομική του κατάσταση.

- Εχετε μάθει πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Εσείς μπορεί να ξέρετε καλύτερα από μένα.

- Αληθεύει ότι στη βάφτιση είχατε προσλάβει τον κ. Μπιρσίμ ως σκηνοθέτη; Ως φίλος, επειδή είναι εκπληκτικός άνθρωπος και καταπληκτικός σε αυτό που κάνει, βοήθησε να στηθεί το όλο γεγονός από μια πλευρά που θα μπορούσε να αναδειχθεί πολύ καλύτερα. Ως φίλος είπε τη γνώμη του για πέντε πράγματα και αυτό ήταν όλο.

- Πώς γνωριστήκατε με τον κ. Καρούζο; Οταν σπούδαζα μηχανολόγος μηχανικός στο Μετσόβιο, και επειδή δεν μου άρεσε να με συντηρούν οι δικοί μου, αποφασίσαμε με τον αδελφό μου να στήσουμε ένα μαγαζί αντί να ζητάμε χαρτζιλίκι. Ενα μαγαζί με δερμάτινα είδη, γιατί ήταν και το είδος του εμπορίου με το οποίο ασχολούνταν ο πατέρας μου. Ψάχναμε λοιπόν μετά να βρούμε κάποιον που θα μας το έφτιαχνε έτσι όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Ετσι ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Καρούζο, ο οποίος ήταν τότε αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων και η ειδικότητά του ήταν να στήνει παρόμοια μαγαζιά. Τον προσλάβαμε λοιπόν για τη δουλειά και έτσι γνωριστήκαμε. Ηταν κεραυνοβόλος έρωτας και εγώ υπήρξα πάντοτε πιστή».

- Μήπως υπονοείτε ότι ο χωρισμός οφείλεται και σε τυχόν εξωσυζυγικές σχέσεις; Ε, ήταν και τσαχπίνος. Η σχέση μας είχε τον συνδυασμό που σκοτώνει, σενάριο για Χόλιγουντ. Τα είχε όλα: αίσθημα, σεξ, βία. Αυτό δεν απαιτεί ένα καλό σενάριο; Ε, εμείς τα είχαμε όλα, δυστυχώς. Τουλάχιστον από αυτή τη σχέση δημιουργήθηκαν δυο παιδάκια, τα οποία είναι το στήριγμά μου και αυτά προσπαθώ τώρα να προστατέψω, γιατί δεν φταίνε σε τίποτα.


«Να ανοίξουν οι λογαριασμοί»

- Ας αφήσουμε την προσωπική σας σχέση και να επιστρέψουμε στην ουσία. Πιστεύετε ότι πρέπει να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσοι εμπλέκονται, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση; Πιστεύω στη Δικαιοσύνη. Οτιδήποτε χρειαστεί για να λάμψει η αλήθεια, να γίνει, γιατί είναι άδικο, τουλάχιστον για τους τρεις πολιτικούς, τους δύο εκ των οποίων μάλιστα δεν γνωρίζουμε καν, να εκτοξεύονται τόσο βαριές κατηγορίες. Να ανοίξουν λογαριασμοί, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

- Λέτε πως δεν είχατε γνωρίσει ποτέ τους κυρίους Λιάπη και Βουλγαράκη;
Ποτέ.  

- Εχετε έρθει σε επαφή μαζί με το ζεύγος Μεϊμαράκη μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης; Οχι. Εχω λυπηθεί τόσο πολύ που δεν τολμάω να τους πάρω τηλέφωνο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης