Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 3-1: Ο Μανιάς τα έβαλε, ο Αθανασιάδης τα... έβγαλε κι ο Αστέρας νίκησε

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 3-1: Ο Μανιάς τα έβαλε, ο Αθανασιάδης τα... έβγαλε κι ο Αστέρας νίκησε

Με δυο γκολ του Μανιά κι άλλο ένα του Κυριακόπουλου ο Αστέρας Τρίποληγς επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην ΑΕΛ που ισοφάρισε με τον Ναζλίδη αλλά στις ευκαιρίες που έκανε είδε τον γκολκίπερ Αθανασιάδη να λέει "όχι" με εντυπωσιακές επεμβάσεις


Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 3-1: Ο Μανιάς τα έβαλε, ο Αθανασιάδης τα... έβγαλε κι ο Αστέρας νίκησε
Κάτι έχει με την Λάρισα! Δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο... έρωτας μεταξύ του Μανιά και της ΑΕΛ. Ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης είχε σημείωσει χατ-τρικ πέρσι μέσα στην Λάρισα. Φέτος πέτυχε ακόμα δύο στη νίκη της ομάδας του επί των «βυσσινί»! Και τι γκολ; Γκολ που στέλνουν τον Αστέρα στην πεντάδα μιας κι έπιασε τον Πανιώνιο στους 26 βαθμούς...

Για να τα βάζει ο Μανιάς όμως έπρεπε να τα βγάζει ο Αθανασιάδης. Ο γκολκίπερ του Αστέρα κράτησε την ΑΕΛ στο ένα γκολ (κι αυτό από πέναλτι του Ναζλίδη) κι έδωσε την δυνατότητα στους συμπαίκτες του να πάρουν το ματς. Και το έκαναν. Τα δύο γκολ του Μανιά και το ένα του Κυριακόπουλου έκαναν το 3-1...

Με 4-2-3-1 και οι δύο και φουλ επίθεση από Αστέρα
Εκπλήξεις από τους δύο προπονητές δεν υπήρχαν. Ο Παντελίδης δεν άλλαξε την άμυνα του (Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος), οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο ήταν τ' αμυντικά χαφ και οι Ματίντα, Ισνάλντο, Τόνσο έπαιζαν πίσω από τον Μανιά. Και προφανώς η οδηγία του Παντελίδη πριν το ματς ήταν να μπει να δυνατά ο Αστέρας στο ματς. Οπερ κι εγένετο. Με καλή κυκλοφορία και πρέσινγκ ψηλά οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 11' με έναν εντυπωσιακό συνδυασμό και τελείωμα του Μανιά.
Κλείσιμο

Από την μεριά της ΑΕΛ είχε την απουσία του Ντέλετιτς (τον αντικατέστησε ο Μασούρας) ο Μιλοσάβλιεβιτς έπαιξε δίπλα στον Λαγό (αμυντικά χαφ) και ο Γκιόλιας έγινε παρτενέρ του Ζίζιτς στο κέντρο της άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και το κατάφεραν αλλά τα σουτ των Αγκάνοβιτς και Κριζμάν σταμάτησαν πάνω στον Αθανασιάδη.

Αυτοπεποίθηση με το πέναλτι
Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Απέκτησε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να πιέσει με στατικές φάσεις και από μία τέτοια βρήκε το πέναλτι που έκανε ο Μπέρτος (χέρι) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ναζλίδης στο 53'. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αθανασιάδης έγινε ο άνθρωπος που κράτησε τον Αστέρα στο ματς μιας και έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μασούρα από την μικρή περιοχή!

Και αφού η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή της ήρθε το γκολ του Μανιά κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο σέντερ φορ της Τρίπολης στο 71' μ' ένα ατομικό γκολ έκανε το 2-1 το οποίο διέλυσε την ψυχολογία της ΑΕΛ η οποία δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει στη συνέχεια με αποτέλεσμα να δεχτεί και τρίτο γκολ από τον Κυριακόπουλο στο 84' (πολύ δυνατό μακρινό σουτ). 

Το δοκάρι του Ναζλίδη στο 93' και να έμπαινε δεν θ' άλλαζε κάτι απλά το τελικό σκορ...

Mvp: Θέλει και ρώτημα; Μιχάλης Μανιάς. Ανοιξε το σκορ και με προσωπική του ενέργεια έκανε και το 2-1 σ' ένα σημείο που η ΑΕΛ έδειχνε να είναι το αφεντικό του αγώνα.
Αδύναμος κρίκος: Ζίζιτς. Πήγε πολύ χαλαρά στη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα με τον Μανιά να γυρνάει το κορμί του και να σουτάρει αμαρκάριστος. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η φάση που έκρινε το ματς.
Στο ύψος του: Αθανασιάδης. Ο γκολκίπερ του Αστέρα κράτησε όρθια την ομάδα του με σπουδαίες επεμβάσεις!
Η γκάφα: Η εικόνα του Μπόζοβιτς στο γκολ του Κυριακόπουλου. Είναι εκτός θέσης και δεν κάνει καν κίνηση για να πάει στην μπάλα. Δύσκολα θα μπορούσε ν' αντιδράσει αλλά και πάλι η είκονα του να κοιτάει την μπάλα είναι όλα τα λεφτά.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Παπαδόπουλο. Οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σωστές.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο το οποίο τον ανεβάζει στην πέμπτη θέση μαζί με τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι με τον Αθανασιάδη να βγάζει και τον Μανιά να βάζει πήρε τη νίκη ενώ η ΑΕΛ μπορεί να σταθεί μόνο στο καλό της διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο που θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Αθανασιάδη.

Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Ισνάλντο (76' Ντουντού), Μαντίντα (64' Κώτσιρας), Μανιάς (82' Γκοντό)
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Λαγός, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (78' Μλαντένοβιτς), Ναζλίδης, Κριζμάν (81' Λεοζίνιο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης