Σεβίλλη: Τους είπε στο ημίχρονο ότι έχει καρκίνο και έκαναν επική ανατροπή

Σεβίλλη: Τους είπε στο ημίχρονο ότι έχει καρκίνο και έκαναν επική ανατροπή

Ο Εδουάρδο Μπερίσο ανακοίνωσε στους παίχτες του που έχαναν 3-0 από τη Λίβερπουλ ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη και αυτοί «γύρισαν» το ματς σε 3-3

Σεβίλλη: Τους είπε στο ημίχρονο ότι έχει καρκίνο και έκαναν επική ανατροπή
Το βράδυ της Τρίτης η Σεβίλλη έγραψε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ποδοσφαιρικής της ιστορίας. Οι Σεβιγιάνοι «γύρισαν» το σε βάρος τους 3-0 από τη Λίβερπουλ και με γκολ στις καθυστερήσεις κέρδισαν ένα βαθμό που μπορεί υπό προϋποθέσεις να τους φέρει στους 32 του Champions League.

Ίσως όλα να ήταν διαφορετικά αν το ίδιο βράδυ ο προπονητής της Σεβίλης, Εδουάρδο Μπερίσο, δεν έγραφε μια από τις πιο δύσκολες σελίδες της προσωπικής του ζωής όταν ανακοίνωνε στους παίχτες του ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Κι αυτό γιατί ο Μπερίσο, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, έκανε την ανακοίνωση στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λίβερπουλ όταν, δηλαδή, η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ με 3-0.

Κλείσιμο
«Είναι ο υπέρτατος ηγέτης μας. Μας οδήγησε στον σωστό δρόμο και τον υποστηρίζουμε 100%» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Αργεντίνος αμυντικός Έβερ Μπανέγκα αποκαλύπτοντας ένα μέρος του τι συνέβη στα αποδυτηρία του Σάντσεθ Πιχουάν.

Έτσι εξηγείται γιατί οι παίχτες της Σεβίλλης όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα έπεσαν στην αγκαλιά του επίσης Αργεντίνου τεχνικού.



Ο ίδιος ο Μπερίσο στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα και την επική ανατροπή δεν είπε τίποτα στους δημοσιογράφους για την κατάστασή του αν και αποκάλυψε τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια. «Τους είπα ότι πρέπει να παίξετε με την ψυχή σας γιατί δεν υπάρχει λάθος που δεν διορθώνεται. Συζητήσαμε να δείξουμε την υπερηφάνια που έχουμε τονίζοντας ότι πρέπει να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ» είπε ο Αργεντίνος τεχνικός.

Πάσχει από καρκίνο του προστάτη
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Σεβίλλης ο Μπερίσο διαγνώστηκε με αδενοκαρκίνωμα του προστάτη, τον πιο συχνό καρκίνο αυτής της κατηγορίας. Ο Αργεντινός προπονητής θα υποβληθεί σε νέο κύκλο εξετάσεων για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της θεραπείας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο όγκος, την ηλικία και το προσδώκιμο επιβίωσης του ασθενούς. 

Η ισπανική ομάδα εξέφρασε, επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή της στο Μπερίσο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. 



Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση: «Το ιατρικό επιτελείο της Σεβίλλης ενημερώνει πως ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Εδουάρδο Μπερίσο, έχει διαγνωστεί με αδενοκαρκίνωμα στον προστάτη. Μετά τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα της θεραπείας. Η Σεβίλλη θέλει να τονίσει την αμέριστη συμπαράσταση της στον προπονητή και να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση».

Ο Μπερίσο είναι ο δεύτερος προπονητής ομάδας του Ισπανικού πρωταθλήματος που διαγνώστηκε με καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Προηγήθηκε η περίπτωση του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα το 2011 και το 2012 πριν να χάσει τη μάχη για τη ζωή το 2014.

Η καριέρα του σε γήπεδα και πάγκους
Ο Εδουάρδο Μπερίσο γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1969 και για 16 χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο σε έξι ομάδες και τέσσερις χώρες, ανάμεσά τους η Νιούες Ολντ Μπόιζ, η Ρίβερ Πλέιτ και η Θέλτα.

Ως κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε 13 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής από το 1996 έως το 2000.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2011 στον πάγκο της Εστουντιάντες στην Αργεντινή και συνέχισε στην Χιλή και την Ισπανία. Μετά από τρία χρόνια στον πάγκο της Θέλτα, το καλοκαίρι του 2017 βρέθηκε στον πάγκο της Σεβίλλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης