Βίντεο: Η Χιλή απέκλεισε την Πορτογαλία και πέρασε στον τελικό του Συνομοσπονδιών!

Βίντεο: Η Χιλή απέκλεισε την Πορτογαλία και πέρασε στον τελικό του Συνομοσπονδιών!

Ο πορτιέρο της Χιλής έπιασε και τα τρία πέναλτι των Πορτογάλων και οι Χιλιανοί πέρασαν με 0-3 από την άσπρη βούλα (0-0 και η παράταση) στον τελικό του Συνομοσπονδιών

Βίντεο: Η Χιλή απέκλεισε την Πορτογαλία και πέρασε στον τελικό του Συνομοσπονδιών!
Συνέβη το 2015 και το 2016. Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, κόντρα στους Αργεντινούς, οι Χιλιανοί άντεξαν με το 0-0 και στην παράταση και πήραν την κούπα στα πέναλτι με ήρωα τον Κλαούδιο Μπράβο. Και ο πορτιέρο τους το ξανάκανε για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών με την Πορτογαλία δεν είχε γκολ στα 120 λεπτά και οδηγήθηκε στην άσπρη βούλα. Εκεί ο Μπράβο νίκησε μόνος του τους πρωταθλητές Ευρώπης, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις τους, για να δώσει στη χώρα του την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά με τελικό σκορ το 0-3.
 
Εκείνος ήταν που στο ξεκίνημα είχε σταματήσει σε τετ α τετ τον Αντρέ Σίλβα, μετά από εκπληκτική παράλληλη του Ρονάλντο, ενώ λίγο αργότερα είχε απαντήσει από την απέναντι πλευρά ο Ρουί Πατρίσιο σε τρομερό γυριστό, αλλά ήταν στη σωστή θέση ο Πατρίσιο. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό γενικά και ο Κριστιάνο δεν έπιασε υψηλή απόδοση. Στο 99' ο Αλέξις Σάντσες απείλησε με κεφαλιά και στο 118 ήρθε το διπλό δοκάρι για τους Νοτιοαμερικάνους, με την βολίδα του Βιδάλ να τραντάζει το αριστερό δοκάρι και τον Ροδρίγκες να σημαδεύει στο οριζόντιο ολομόναχος.

Ωσπου φτάσαμε στα πέναλτι, όπου ναι μεν ο Μπράβο διάλεξε τις σωστές γωνίες, αλλά και οι Κουαρέσμα, Μουτίνιο, Νάνι είχαν πολύ άσχημες εμπνεύσεις και ειδικά το τελευταίος, επιτρέποντας στους Χιλιανούς να διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στον νικητή του άλλου ημιτελικού της Πέμπτης (Γερμανία-Μεξικό).
 
Κλείσιμο
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ...
Βιδάλ    0-1
Κουαρέσμα    0-1 (απόκρουση Μπράβο)
Αράνγκις    0-2
Μουτίνιο    0-2 (απόκρουση Μπράβο)
Αλέξις Σάντσες    0-3
Νάνι    0-3 (απόκρουση Μπράβο) 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Φόντε, Μπρούνο Αλβες, Ελισέου, Σεντρίκ Σοάρες, Αντριέν Σίλβα (99' Μουτίνιο), Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες, Μπερνάρντο Σίλβα (83' Κουαρέσμα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα (76' Νάνι).

Χιλή (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Μπράβο, Μεδέλ, Χάρα, Ισλα (Φουνσαλίδα), Ντίας, Μπουσεζούρ, Αράνγκις, Βιδάλ, Ερνάντες, Αλέξις Σάντσες, Βάργας (86' Ροδρίγκες).


Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης