Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα μετά την παραμονή Αλαφούζου και η επίθεση από τον Κοντονή

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα μετά την παραμονή Αλαφούζου και η επίθεση από τον Κοντονή

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πείστηκε να παραμείνει και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του - Καρφιά από τον υφυπουργό για τη στάση της ΠΑΕ στα επεισόδια - Η Θύρα 13 τιμώρησε αυτούς που πέταξαν φωτοβολίδες με... αποβολή

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα μετά την παραμονή Αλαφούζου και η επίθεση από τον Κοντονή
Ο Γιάννης Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΑΕ πείστηκε από τα μέλη, όπως αναφέρεται σε συνεχή ανακοίνωση, να παραμείνει στην προεδρία και ήδη ξεκίνησε την αντεπίθεσή του προς όλα τα μέτωπα.

Πρώτος στόχος είναι ο διαιτητής του αγώνα με τον Ολυμπιακό, Ανδρέας Παππάς, στον οποίο καταλογίζεται ότι είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την πρόκληση των επεισοδίων με την αποφάση του για αναβολή, όμως προς το παρόν, και ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τιμωρία της έδρας και της ομάδας για ό,τι έγινε το Σάββατο στη Λεωφόρο, η διοίκηση περιορίζεται σε ειρηνικό συλαλλητήριο την Τετάρτη, στο οποίο καλεί τους οπαδούς της ομάδας να συμμετάσχουν ως διαμαρτυρία για την «κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».  

Παράλληλα η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν το θέμα παραίτησης Αλαφούζου παραμένει ανοιχτό, αλλά μόνο για τυπικούς λόγους. Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε οτι στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα στις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας τον Δεκέμβριο, να μην βάλει υποψηφιότητα και να αφήσει την θέση του προέδρου και μόνο (δεν πρόκειται να φύγει τελείως από την ΠΑΕ) για κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο.

Η ανακοίνωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για την πρόθεσης της παραίτησης του από την προεδρία. 
Κλείσιμο

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους και παράλληλα υπογράμμισαν ότι θα υποβάλουν και αυτά παραίτηση εφόσον εμμείνει ο κ. Αλαφούζος. Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό. 

Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της κρισιμότητας της απόφασης, θα πρέπει να προηγηθούν Γενικές Συνελεύσεις από τα εμπλεκόμενα μετοχικά μέρη. 

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ δίχως περιστροφές καταδικάζει της πράξεις βίας και τα μεμονωμένα περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων δύο ώρες πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα. Η απόλυτα λανθασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει την έναρξη της αναμέτρησης, οδήγησε το Δ.Σ. της ΠΑΕ στην ομόφωνη απόφαση να απευθύνει κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο του συλλόγου για ειρηνική κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπροστά στην ιστορική έδρα μας. Σύνθημα μας είναι ένα: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Επιθυμία μας είναι η διαμαρτυρία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας».


Η Θύρα 13... απέβαλε αυτούς που έριξαν τις φωτοβολίδες

Από το Σάββατο οι οργανωμένοι φίλοι του «τριφυλλιού» ήταν εξοργισμένοι με όλα όσα έγιναν από μια μερίδα ατόμων, οι οποίοι δημιούργησαν ξανά πρόβλημα και μάλιστα «χοντρό» με την αναβολή του ντέρμπι. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν οι δυο... δράστες που πετούσαν τις φωτοβολίδες στο γήπεδο, μια εκ των οποίων «βρήκε» τον Φινμπόγκασον. Οπως έγινε γνωστό, η Θύρα 13 τους αποβάλλει από τις τάξεις της και φυσικά από το γήπεδο, τουλάχιστον στο «πέταλο» των οργανωμένων. Γεννάται πάντως το ερώτημα τι είδους τιμωρία συνιστά η αποβολή από τις τάξεις ενός συνδέσμου ενός ατόμου που έριχνε φωτοβολίδες κατά ανθρώπων, καθώς και γιατί αυτοί οι δύο δεν έχουν συλληφθεί...


Επίθεση Κοντονή στον Παναθηναϊκό

Με δήλωσή του για τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, ο Σταυρός Κοντονής τόνισε ότι ο νόμος εφαρμόζεται και αυτό φαίνεται από την παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή. 

Ο υφυπουργός αθλητισμού εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στον Παναθηναϊκό για τη στάση του, χωρίς να τον κατονομάζει, ενώ για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου μίλησε και προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς κάτι που μέχρι σήμερα είχε ακουστεί μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή: 

«Η παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας. 

Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. 

Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις. 

Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής. 

Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης