Εθνική Ελλάδας: Αξιοπρεπής εμφάνιση και «λευκή» ισοπαλία με την Πολωνία

Εθνική Ελλάδας: Αξιοπρεπής εμφάνιση και «λευκή» ισοπαλία με την Πολωνία

Απέναντι στους Πολωνούς, που κυνήγησαν τη νίκη, η Εθνική πήρε το 0-0 και μαζί μια μικρή δόση ψυχολογίας

Εθνική Ελλάδας: Αξιοπρεπής εμφάνιση και «λευκή» ισοπαλία με την Πολωνία
Αφήνοντας πίσω της, την τελευταία «σφαλιάρα» (κόντρα στα Νησιά Φερόε), η Εθνική θύμισε κανονική ομάδα και παρά το πάθος των Πολωνών να φτάσουν στη νίκη, κράτησε το 0-0 στο φιλικό του Γκντάνσκ. 

Καλό πρόσωπο σε γενικές γραμμές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο 45λεπτο. Οι παίκτες του Ναβάλκα κατάφεραν να πιέσουν στο φινάλε του ημιχρόνου (41’), όταν και άγγιξαν το γκολ με τον Μίλικ να σημαδεύει το δοκάρι του Καπίνο. Ακόμη καλύτερη η εικόνα της «γαλανόλευκης» στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς δεν έπεσε στις παγίδες των γηπεδούχων και με καλύτερα οργανωμένες επιθέσεις, μπόρεσε να κάνει κάπως πιο αισθητή την επιθετική της παρουσία. 

Επανεμφάνιση για τον Στάθη Ταυλαρίδη με το εθνόσημο στο στήθος έπειτα από δέκα χρόνια (μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Παπασταθόπουλου). 

Κλείσιμο
Το ματς:

Παρά τον ενθουσιασμό των Πολωνών που μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας και την ώθηση του κατάμεστου γηπέδου, η Εθνική δεν παρασύρθηκε. Αντίθετα, αφού ξεπέρασαν εύκολα το μούδιασμα των πρώτων λεπτών, οι διεθνείς κοντρόλαραν τον ρυθμό και με όπλο το πρέσινγκ έγιναν απειλητικοί. Η εικόνα της ομάδας του Μαρκαριάν ήταν καλή σε γενικές γραμμές, καθώς ενόχλησε τον Μπόρουτς κυρίως με σουτ έξω απ’ την περιοχή από τους Τζιόλη και Κατσουράνη. 

Σταδιακά, η Πολωνία κατάφερε να βρει λύσεις και να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα στον άξονα. Έτσι, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά οι προϋποθέσεις για να «ενεργοποιηθεί» ο Καπίνο, που στην μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων (26’) αντέδρασε εξαιρετικά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην έντονη πίεση που δέχτηκε, απάντησε με αντεπιθέσεις χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Το ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε κλείσει με δυσάρεστο τρόπο για την Εθνική, όμως η τύχη ήταν με το μέρος της στην κεφαλιά του Μίλικ (41’), που βρήκε στο δοκάρι και το 0-0 να έμεινε μέχρι το φινάλε. 

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η ομάδα του Ναβάλκα προσπάθησε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, πιέζοντας την ελληνική άμυνα, που όμως αντέδρασε σωστά. Οι παίκτες του Μαρκαριάν έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι τους αντιμετώπισαν σωστά τους αντιπάλους τους και ανέβασαν κάπως τις γραμμές τους. Το μοναδικό πρόβλημα της «γαλανόλευκης» ήταν το ότι δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, με τα χαφ των γηπεδούχων να «καθαρίζουν» άνετα τις προσπάθειες που έγιναν. 

Η είσοδος, πρώτα του Μήτρογλου κι εν συνεχεία του Νίνη, φρέσκαρε ελαφρώς την μεσοεπιθετική γραμμή της Εθνικής, που ανησύχησε κάπως τον Σέζνι. Οι Πολωνοί έδειχναν να έχουν χάσει πλήρως την συνοχή τους, όμως στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού πάτησαν γκάζι. Παρότι, η άμυνα του Καπίνο ζορίστηκε, μέχρι και το τελευταίο λεπτό όταν την θέση του κάτω απ'τα δοκάρια πήρε ο Βελλίδης, κατάφερε να καθαρίσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων κι εν τέλει να κρατήσει το «μηδέν» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. 

Οι συνθέσεις:

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Μπόρουτς (46’ Σέζνι) ,Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι (60’ Μαζίνσκι), Μπόρουσιουκ, Λινάτι, Ζιελίνσκι (60’ Μίλα), Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόβσκι (60’ Πέζσκο), Μίλικ (78’ Ρίμπους) 

Στον πάγκο: Τίτον, Σζουκάλα, Γιανίτσκι, Μαζίνσκι, Πέζσκο, , Μίλα, Τουσζίνσκι 

Ελλάδα (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καπίνο (90+2' Βελλίδης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (46’ Ταυλαρίδης), Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης (90+2' Σάμαρης), Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας (77’ Κολοβός), Νίνης (70’ Φετφατζίδης), Καρέλης (60’ Μήτρογλου) 

Στον πάγκο: Καρνέζης, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Μανωλάς, Τασουλής, Τοροσίδης 

Γήπεδο: PGE Arena (Γκντάνσκ) 

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης