O Τέβες καθάρισε για τη Γιούβε

O Τέβες καθάρισε για τη Γιούβε

H «Γηραιά Κυρία» κέρδισε 2-1 τη Ρεάλ και πάει με ελπίδες στη Μαδρίτη - Σκόρερ για τη Γιουβέντους οι Μοράτα και Τέβες (με πέναλτυ) και για τη Ρεάλ ο Ρονάλντο

O Τέβες καθάρισε για τη Γιούβε
Η μια μπήκε «δαιμονισμένη», η άλλη «υπνωτισμένη». Διότι η Γιουβέντους -με τον κόσμο της να σπρώχνει- έστειλε μέσα στο δεκάλεπτο τρεις φορές το «μήνυμα». Και η Ρεάλ έδειξε πως δεν το έλαβε όπως έπρεπε κι εν τέλει η αμυντική της «σύγχυση», έδωσε κεφάλι στο σκορ στους γηπεδούχους. Με τον Μοράτα να επωφελείται της ασταθούς επέμβασης του Κασίγιας (μετά από διαγώνιο σουτ του Τέβες) και με κοντινή προβολή (στο 8’) να αναγκάζει το γήπεδο να σηκωθεί όρθιο, την ώρα που ο ίδιος δεν το πανηγύρισε καθόλου (λόγω σεβασμού στην… πρώην).

Σιγά-σιγά οι Μαδριλένοι -παρά την απογοήτευση- έδειξαν να ξυπνούν. Να αναλαμβάνουν τα ηνία της αναμέτρησης και να πιέζουν για την ισοφάριση. Με τα σουτ όμως των Κρόος και Κριστιάνο να μην καταλήγουν στην άκρη της εστίας. Εν τέλει, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατάφερε να ξαναμπεί στο κόλπο, με τον Χάμες απ’ τα δεξιά να τσιμπάει όσο χρειάζεται την μπάλα, να την γυρίζει στον Κριστιάνο κι αυτός προ κενής εστίας (με κεφαλιά) να κάνει στο 27’ το 1-1. Αν και οι «μπιανκονέρι» έδειξαν να αντιδρούν, το μομέντουμ ήταν για την Ρεάλ και παραλίγο να φέρει «τούμπα» την κατάσταση. Αλλά τη μία το δοκάρι σταμάτησε τον Χάμες -σε κοντινή κεφαλιά ψαράκι- την άλλη ο Μαρσέλο σημάδεψε άουτ με το σκαστό σουτ του!

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους δεν ήταν σαν το πρώτο. Οι δύο ομάδες έδειχναν πιο… προσεκτικές, πιο ήρεμες. Αρκούσε όμως μια αντεπίθεση της Γιούβε, ένα σπριντ… 100άρη του Τέβες και ένα ανόητο πέναλτι του Καρβαχάλ για να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα και τον Απάτσε να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (57’). Και μάλλον αυτό έπληξε πολύ τους Μαδριλένους, που έχασαν τη συγκέντρωσή τους, μπλοκαρίστηκαν υποδειγματικά και η Γιουβέντους έδειχνε να ελέγχει απόλυτα πλέον τον αγώνα…

Ενδεικτικό είναι πως σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, η Ρεάλ είχε ουσιαστικά δύο φάσεις, με τον Κριστιάνο στην πρώτη να μην βρίσκει δίχτυα, αλλά… αέρα σε κοντινή προβολή και τον Κρόος στην άλλη να σημαδεύει ψηλά άουτ. Ο Αλέγκρι έκανε κίνηση-ματ, γυρίζοντας σε 3-5-3 το σχήμα του και εκεί… μπλόκαρε για τα καλά η «βασίλισσα». Δεν μπορούσε όχι φάση να κάνει, αλλά ούτε καν να απειλήσει. Τα λεπτά περνούσαν, η Γιούβε κρατούσε το προβάδισμα και δεν αισθανόταν την παραμικρή πίεση (με τον Ράμος να ‘ναι τραγικός και τον Αντσελότι να χρεώνεται την επιλογή του να τον βάλει αμυντικό χαφ και τους Μπέιλ-Κριστιάνο… χαμένους στη μετάφραση). Και δεν ήθελε πολύ να πάρει ακόμα μεγαλύτερο σκορ πρόκρισης, αν ο Κασίγιας ενστικτωδώς στο τέλος και με τη βοήθεια του… κεφαλιού, έλεγε όχι στην κεφαλιά του Γιορέντε, που δεν άλλαξε το 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Κλείσιμο

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Στουράρο (65’ Μπαρτζάλι), Τέβεζ (85’ Περέιρα), Μοράτα (78’ Γιορέντε)

Στον πάγκο: Στοράρι, Παντόιν, Πέπε, Μάτρι

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Χάμες, Μπέιλ (86’ Χεσέ), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο (63’ Τσιτσαρίτο)



Πηγή: sport-fm.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης