Έλληνας ξιφομάχος πλήρωσε για να πάει στο Παγκόσμιο και ο πρόεδρος ταξίδεψε τζάμπα!

Έλληνας ξιφομάχος πλήρωσε για να πάει στο Παγκόσμιο και ο πρόεδρος ταξίδεψε τζάμπα!

Δήλωση Κατσιαδάκη στο protothema.gr: «Πήγα στο Καζάν, για να μην μας κλέβει η διαιτησία»

Έλληνας ξιφομάχος πλήρωσε για να πάει στο Παγκόσμιο και ο πρόεδρος ταξίδεψε τζάμπα!
Ένα ακόμα περιστατικό από αυτά που αναδεικνύουν τον κακώς εννοούμενο «παραγοντισμό» στην Ελλάδα φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr.

Αφορά στην περίπτωση του Έλληνα ξιφομάχου Παναγιώτη Τεληπορανίδη, ο οποίος συμμετείχε με τα εθνικά χρώματα στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν της Ρωσίας.
 
Ο Τεληπορανίδης, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας από τους ανερχόμενους αθλητές της ξιφασκίας. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους πέντε καλύτερους ξιφομάχους της χώρας. Φέτος, κατέλαβε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πέρυσι την 5η και πρόπερσι την 3η θέση.

Κλείσιμο
Αυτή τη χρονιά, ο 22χρονος αθλητής είχε βάλει στόχο τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γιατί, όπως εξηγεί, «ήταν καιρός να κυνηγήσει και τις διακρίσεις εκτός Ελλάδος».

Μάλιστα, δεν πτοήθηκε από το καθεστώς που ισχύει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελληνική Ομοσπονδία της Ξιφασκίας, όσον αφορά στις συμμετοχές στα διεθνή μίτινγκ, βάσει του οποίου ο αθλητής πρέπει πρώτα να κερδίζει την πρόκρισή του στους 32 καλύτερους (πέρυσι ίσχυε στους 64) και μετά να κάνει απόδοση εξόδων στην ομοσπονδία, προκειμένου -κάποια στιγμή- να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε για τα εισιτήρια, τη διαμονή και τη σίτισή του.

Λες και οι αθλητές της εθνικής ομάδας είναι υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής εταιρείας, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται μόνο και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι τους.



Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης έβαλε περίπου 800 ευρώ από τη τσέπη του για το ταξίδι και τη διαμονή του στο Καζάν. «Εγώ είμαι άνεργος και για να συγκεντρωθούν τα  χρήματα βοήθησε και η οικογένειά μου» λέει στο protothema.gr.
 
Ωστόσο, την ίδια στιγμή που ένα μέλος της εθνικής ομάδας πετούσε μέσω Κωνσταντινούπολης για τη Ρωσία και μάλιστα με δικά του έξοδα, ένας μεγαλοπαράγοντας της Ομοσπονδίας της Ξιφασκίας ταξίδευε για τον ίδιο προορισμό και για το ίδιο γεγονός, με όλα τα έξοδα πληρωμένα!


Ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης με τη φίλη του

 Απίστευτο και όμως ελληνικό, ο αθλητής (ανήκει στον ΑΓΣ Κορδελιού «Μέγας Αλέξανδρος») να πληρώνει από την τσέπη του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Μανώλης Κατσιαδάκης, να πηγαίνει στο Καζάν με τα έξοδά του να καλύπτονται από την Ομοσπονδία μέχρι το τελευταίο ευρώ.


Ο κ. Μανώλης Κατσιαδάκης (4ος από αριστερά) και ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης (1ος από δεξιά)

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Κατσιαδάκη, που παρεμπιπτόντως διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (2001-2004), ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, αλλά προέβη και σε μια απίστευτη δήλωση, που θα συζητηθεί.
Συγκεκριμένα, είπε: «Τα έξοδά μου καλύφθηκαν από την Ομοσπονδία. Όμως, εγώ πήγα στο Καζάν, επειδή υπήρξα επικεφαλής της Παγκόσμιας Διαιτησίας. Πέρυσι χάσαμε το μετάλλιο γιατί μας κατακλέψανε. Πήγα λοιπόν φέτος στο Καζάν, κυρίως για να επηρεάζω... Όχι να επηρεάζω, αλλά τουλάχιστον να μην μας κλέβει η διαιτησία. Και πραγματικά, φέτος η διαιτησία ήταν άψογη».

Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο κ. Κατσιαδάκης ταξίδεψε δωρεάν στο Καζάν με τα λεφτά του ελληνικού κράτους, για να λειτουργήσει ως... φόβητρο για τους διαιτητές!

Για την ιστορία, ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις, κατακτώντας τρεις νίκες κόντρα σε Nuanphlap (5/4), Leon (5/3) και Khazbak (5/4), ενώ σημείωσε και τρεις ήττες απέναντι στους Kruse (1/5), Mushawi (3/5) και Choi (2/5), παίρνοντας την τέταρτη θέση στον όμιλο.



Στο νοκ-άουτ παιχνίδι αντιμετώπισε έναν πολύ καλό ξιφομάχο, τον Ούγγρο Andras Nemeth, από τον οποίο όμως γνώρισε την ήττα με 15/4, με αποτέλεσμα να καταλάβει την 85η θέση.

Αντιθέτως, η Βάσω Βουγιούκα τα πήγε πολύ καλύτερα, καθώς κατετάγη στην πέμπτη θέση στο αγώνισμα της σπάθης. Τα δικά της έξοδα, αν και διαθέτει χορηγό, σε αντίθεση με αυτά του συναθλητή της, Παναγιώτη Τεληπορανίδη, θα καλυφθούν από την Ομοσπονδία.

Τι θα γίνει όμως με το δωρεάν ταξίδι του προέδρου; 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης