Αλβέρτης: «Έκανα το καθήκον μου»

Αλβέρτης: «Έκανα το καθήκον μου»

Σαν υποχρέωσή –ως πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού- είδε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που τον οδήγησε στο πρωτάθλημα - Ευχαρίστησε τους πάντες και υποκλίθηκε στον κόσμο

Αλβέρτης: «Έκανα το καθήκον μου»
Πανευτυχής που στην πρώτη προπονητική του απόπειρα κατάφερε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο "Φράγκι" -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- είχε καθήκον να βοηθήσει όταν του ζητήθηκε σε μια δύσκολη καμπή, αλλά δεν ξέχασε να ευχαριστήσει -μεταξύ άλλων- τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του. 

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας εστίασε στη σημασία που είχε για την ομάδα του οι... ντόπες και η στήριξη του κόσμου μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ και πριν τον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για το μέλλον του στους πάγκους. 

«Ευχαριστώ στον Αργύρη (σ.σ Πεδουλάκη) έχει μεγάλο μερίδιο. Θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά που συνεργαστήκαμε, σε μια νέα φάση για μένα. Μετά από ατέλειωτες ώρες καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Έκανα το καθήκον μου, είχα υποχρέωση να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Για τα ματς του Final-4 κάναμε τρία καλά παιχνίδια, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά. Υπήρξαν διακυμάνσεις, ψυχολογική πίεση όταν… έσπασε η έδρα στο ΟΑΚΑ. Εκεί είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που δεν μπορείς εύκολα να τα χαρακτηρίσεις. Ένστικτο; Αυτοσυντήρηση; Φαίνεται στο… μάτι, ή σηκώνεσαι και συνεχίζεις ή τα παρατάς. 

Ευχαριστώ τον πρόεδρο που στήριξε την ομάδα, τον κόσμο που ήταν δίπλα στις δύσκολες στιγμές μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Ήταν σημαντικό στίγμα που ήρθαν κοντά μας τόσο στην προπόνηση, όσο και στο ξενοδοχείο. Ήταν η αφετηρία μας. 

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει, δεν τελειώνει ούτε με ένα πρωτάθλημα, ούτε με μια απώλεια αυτού. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα, να δω και να γνωρίσω συμπεριφορές τις οποίες δεν τις περίμενα. Απέκτησα μεγάλη εμπειρία. Μήνα με το μήνα γίνεσαι καλύτερος, αλλά σίγουρα αυτό που έζησα εγώ ήταν εμπειρία ζωής. 
Κλείσιμο

Γνώρισα τον κ. Μπαρτζώκα και τον εκτίμησα σε αυτήν την κοινή μας πορεία. Κάποιες διαφορές και εντάσεις είναι πάντα εντός τεσσάρων γραμμών και τίποτα παραπάνω. 

Είναι διαφορετικός ένας τίτλος ως προπονητής και ως παίκτης. Άλλα τα συναισθήματα… Δεν θέλω να πω κάτι για το προπονητικό μου μέλλον. Το μόνο που σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες ήταν οι τελικοί».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης