Συμφωνία ΑΕΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συμφωνία ΑΕΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βρέθηκε η χρυσή τομή σε κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στα αρχικά πλάνα του γηπέδου

Συμφωνία ΑΕΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ευρύτερη συμφωνία για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται να επιτυγχάνεται στη Βουλή καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος να υποστηρίξει την σχετική ρύθμιση αρκεί να υπάρξουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος που προωθεί το νομοσχέδιο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» εντός του οποίου περιλαμβάνεται το σχετικό άρθρο για την κατασκευή του γηπέδου, ο κ. Γιάννης Μανιάτης δήλωσε θετικός σε ενδεχόμενη τροποποίηση «ανοίγοντας» το δρόμο των ευρύτερων συναινέσεων.

Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο κ. Μανιάτης είπε: «Είμαστε ανοιχτοί να δούμε βελτιώσεις και τροποποιήσεις που πιθανόν θα τεθούν από τους συναδέλφους», αν και υποστήριξε ότι η αρχική προσέγγιση του υπουργείου για το νέο γήπεδο είναι «ισορροπημένη και επιτρέπει να έχουμε μια δράση πολεοδομικής, πολιτιστικής και αθλητικής αναβάθμισης».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Πάντζας, Ελένη Αυλωνίτου και Δημήτρης Στρατούλης επισήμαναν την αναγκαιότητα της κατασκευής του γηπέδου, ζητώντας όμως να υπάρξουν αλλαγές σε τέσσερα βασκά σημεία.

Πιο αναλυτικά πρότειναν: Να υπάρξουν πράσινα αντισταθμιστικά μέτρα (δεντροφυτεύσεις) για το τμήμα του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας που παραχωρείται στο γήπεδο, να προβλεφθούν επιπλέον 200 θέσεις στάθμευσης, να γίνει βύθιση του σταδίου κατά τέσσερα μέτρα, προκειμένου το ανώτατο ύψος των κτηρίων να φτάνει στα 17,90 μέτρα -αντί 27 μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο- και το στέγαστρο να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 25,5 μέτρα και να μειωθεί (μέσω αστικής ανάπλασης) η απόσταση της στάσης του Μετρό στον Περισσό από το γήπεδο.

Επισήμαναν επίσης ότι πρέπει «να κατοχυρωθούν απόλυτα» τα δικαιώματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα περιλαμβάνει την ακρόαση φορέων μεταξύ των οποίων θα είναι και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης