Απίστευτο: Το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ θα γίνει τον χειμώνα!

Απίστευτο: Το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ θα γίνει τον χειμώνα!

Το είπε ο γενικός γραμματέας της FIFA - Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, υποστηρίζει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της FIFA

Απίστευτο: Το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ θα γίνει τον χειμώνα!
Κι όμως, για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσής του, το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ δεν θα πραγματοποιηθεί καλοκαίρι αλλά από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε.

Ο λόγος; Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι στο Κατάρ και κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα αβάσταχτη.

Κλείσιμο
«Οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ δεν θα είναι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι θα διεξαχθεί κάπου ανάμεσα στις 15 Νοεμβρίου και στις 15 Ιανουαρίου το αργότερο», τόνισε -αρχικά- o Βάλκε.

«Εάν πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 15 Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου, τότε αναφερόμαστε στο χρονικό διάστημα στο οποίο οι καιρικές συνθήκες είναι οι ιδανικότερες», είπε και κατέληξε: «Είναι αντίστοιχες με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ευρώπη στις ζεστές ημέρες της άνοιξης, δηλαδή, περίπου στους 25 βαθμούς Κελσίου. Ο ιδανικός καιρός για να παίζεις ποδόσφαιρο».

Ωστόσο, οι απόψεις του κ. Βάλκε φαίνεται ότι αιφνιδίασαν πολλούς άλλους αξιωματούχους της FIFA.

Τρανό παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της FIFA Τζιμ Μπόις ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνιασμένος από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας. Ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση επί του θέματος, είπε ο αντιπρόεδρος της FIFA και επισήμανε πως οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν είναι προγραμματισμένη να γίνει νωρίτερα από το τέλος της χρονιάς.

Όπως τόνισε ο Μπόις, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα προηγηθεί ένας κύκλος διαπραγματεύσεων με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές μεταξύ των οποίων είναι τα τηλεοπτικά κανάλια, οι λίγκες και οι ομοσπονδίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια τέτοια απόφαση δεν είναι άλλο από τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων. Αν λάβουμε υπόψην ότι τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ) θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα πρέπει όσοι λάβουν μια τέτοια απόφαση να βρουν εναλλακτικές ημερομηνίες ώστε να υπάρξει και η απαιτούμενη προετοιμασία των εθνικών ομάδων, αλλά και ο μήνας διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Πυροτέχνημα για να μετρηθούν αντιδράσεις; Προσωπική άποψη του γενικού γραμματέα της FIFA ή μήπως ειλημμένη απόφαση που απλώς δεν έπρεπε να κοινοποιηθεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Καλοκαίρι ή χειμώνα; Πότε τελικώς θα γινει το Μουντιάλ του 2022 που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Κατάρ; Οι σημερινές δηλώσεις του Ζερόμ Βάλκε ανατροφοδότησαν την συζήτηση για ένα θέμα που απασχολεί ήδη τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να αγωνιστούν με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης