Πρέσβεια ΗΠΑ για Novartis: Οι έρευνες στις ΗΠΑ αφορούν την παραβίαση του αμερικανικού νόμου

Πρέσβεια ΗΠΑ για Novartis: Οι έρευνες στις ΗΠΑ αφορούν την παραβίαση του αμερικανικού νόμου

Tι δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας στο protothema.gr σχετικά με την τοποθέτηση Πάιατ κατά τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την «μάχη» των ανακοινώσεων που ακολούθησε ανάμεσα στο Μαξίμου και τη ΝΔ

Πρέσβεια ΗΠΑ για Novartis: Οι έρευνες στις ΗΠΑ αφορούν την παραβίαση του αμερικανικού νόμου
Μετά τη διαφωνία που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στη ΝΔ και στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, το protothema.gr ζήτησε από εκπρόσωπο της πρεσβείας των ΗΠΑ να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όσα φέρεται να είπε ο κ. Πάιατ. 

Εκπρόσωπος της πρεσβείας απάντησε στο protothema.gr πως: «
Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων »

  Το ακριβές κείμενο της απάντησης στα αγγλικά έχει ως εξής: «We are not in a position to comment on greek investigations which would be separate from any legal processess in the US related to violations of US law
Κλείσιμο
».

Το θρίλερ με τις δηλώσεις

Νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ και συζήτησαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το ονοματολογικό των Σκοπίων όπως και την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και του επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Το θρίλερ ξεκίνησε όταν από τη ΝΔ δόθηκε στη δημοσιότητα μια συζήτηση που είχε ο κ. Πάϊατ για το θέμα της Novartis.
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». 

Ο πρώτος που έσπευσε να σηκώσει τοίχο άμυνας ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος από τη Βουλή τόνισε πως «Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI. Κρατήστε μικρό καλάθι».

Αργά το βράδυ στο χορό μπήκα και το Μαξίμου το οποίο με non paper είπε πως «σε  επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για την υπόθεση Novartis.

Εξάλλου -υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές- δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Ωστόσο ο Αμερικανός πρέσβης είχε κάνει retweet τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης