PROTOTHEMA

Πολιτική

Ομιλία στην Πάτρα

Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς

Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα της επικαιρότητας με μια φράση του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου: «Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται»

«Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς Είναι εγκληματικό πολιτικοί άνδρες να επιδίδονται σε πατριωτισμό και να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε δικογραφίες» είπε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο 9ο αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα. 


«Ο πατριωτισμός είναι έμπρακτη καταδίκη κάθε πράξης διαφθοράς και ιδιοτέλειας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: Αν χρειάζεται σήμερα κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός. Ένας πατριωτισμός που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να πάρουμε ένα οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες του χθες και τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν.  Να πάρουμε διαζύγιο από πρόσωπα κυκλώματα και πρακτικές... Πρόσωπα που έκαναν τον πατριωτισμό σημαία ευκαιρίας». 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τις  έμμεσες αλλά σαφείς αναφορές του στο συλλαλητήριο και την δικογραφία για τη Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο: 

«Επιτρέψτε μου να επικαλεστώ στο σημείο αυτό έναν έξοχο πολιτικό, αν και αντίπαλης παράταξης της δικής μου, τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος έλεγε κάτι που σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία:
 
«Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας.»

Και αμέσως μετά επεσήμανε: «Ο πατριωτισμός δεν είναι ρητορεία, στάση προσοχής στην έπαρση της σημαίας. Είναι πράξη καθημερινής αρετής, συμβολής στα βάρη του κράτους, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς & ιδιοτέλειας, σεβασμού στον διπλανό & τις ανάγκες του κοιν. συνόλου. Και πάνω από όλα τιμιότητα».


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

maraki09/02/201800:39

Αυτός ζει τον μύθο του....αφήστε τον....Πρέπει να βλέπε ταινίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου...μέρα νυχτα....εχει θέματα ο άνθρωπος.Ας γκρεμίσει και την βουλή αν θέλει εμάς και τα σύνορα μας να μην πηραξει.

Απάντηση
Αλέξιος ο μεγας07/02/201814:23

Γλεντα τους!

Απάντηση
jan07/02/201809:01

σαν βγείς στον πηγαιμό για την ταράτσα, νε εύχεσαι να προλάβεις το ελικόπτερο.

Απάντηση
Θα είναι λάθος μέγα μάλιστα...07/02/201808:31

Εάν δεν δικαστούν και μπουν στην φυλακή όσοι σχεδίασαν αυτή την σκευωρία. Τέτοια άθλια επίθεση μόνο ο Τσίπρας θα μπορούσε να υποστηρίξει.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία