Ο πρόεδρος του Ισραήλ στο σημείο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Ο πρόεδρος του Ισραήλ στο σημείο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Για πρώτη φορά αρχηγός κράτους στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας - Ο Ρούβεν Ρίβλιν ζήτησε να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο σημείο της ιστορικής ναυμαχίας 

Ο πρόεδρος του Ισραήλ στο σημείο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας
Επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας πραγματοποίησαν  ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κράτους επισκέπτεται τον Ναύσταθμο, ενώ ο 
 Ρούβεν Ρίβλιν ζήτησε να μεταβεί και να ξεναγηθεί στο σημείο που έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Κλείσιμο
Έτσι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο μετέβησαν στο σημείο με την πυραυλάκατο «Δανιόλος». Στην πυραυλάκατο επέβαιναν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός  ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος. 



Το απόγευμα ο Ισραηλινός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες ο Ισραηλινός πρόεδρος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την τελετή θεμελίωσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Μιλώντας στην τελετή, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θέλουμε αυτό εδώ το Μουσείο να είναι μία διαρκής υπενθύμιση για το πού μπορούν να οδηγήσουν ο φασισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και οι πρακτικές της βίας εναντίον οποιουδήποτε θεωρείται διαφορετικός».



Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρουβέν Ρίβλιν πήραν φτυάρι και έσκαψαν συμβολικά το χώμα προκειμένου να φυτέψουν τις δύο ελιές.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την Δευτέρα κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος παρέθεσε και δείπνο προς τιμήν του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προσφώνηση του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου συμπίπτει με την επέτειο του Ολοκαυτώματος. 



Από την πλευρά του ο κ. Ρίβλιν αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ ανέφερε ότι θα τοποθετήσει τον θεμέλιο λιθο του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

Εξέφρασε την ανησυχία του Ισραήλ για την άνοδο των ναζιστικών δυνάμεων στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος και εξήρε την σταθερή θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού απέναντι στον ναζισμό.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης