Κοτζιάς - Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στα διμερή ελληνοαλβανικά ζητήματα

Κοτζιάς - Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στα διμερή ελληνοαλβανικά ζητήματα

Οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες - Στις Βρυξέλλες αύριο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

Κοτζιάς - Μπουσάτι: Ουσιαστική πρόοδος στα διμερή ελληνοαλβανικά ζητήματα
Για ουσιαστική πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις διήμερες συνομιλίες στην Κορυτσά που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κάνει λόγο το κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Μπουσάτι συναντήθηκαν στην Κορυτσά, προχθές, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών που ξεκίνησαν, με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σημειώθηκε «ουσιαστική πρόοδος», ειδικότερα «προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων σε γνωστά ζητήματα, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των πολιτών τους και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αξίες».

Οι συζητήσεις, όπως τονίζεται, επίσης, διεξήχθησαν σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα τους επόμενους μήνες.


Κλείσιμο
Στις Βρυξέλλες αύριο ο Κοτζιάς

Ο Νίκος Κοτζιάς θα βρίσκεται αύριο στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην Ειρηνευτική Διαδικασία αλλά και τους ευρύτερους συσχετισμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς. Επίσης θα συζητηθεί η κατάσταση στη Λιβύη και το θέμα της εταιρικής σχέσης της ΕΕ με τις χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (AKE) μετά το 2020.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης