«FYROM» θα αποκαλεί τα Σκόπια για έξι μήνες η Βουλγαρία

«FYROM» θα αποκαλεί τα Σκόπια για έξι μήνες η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αλλά επέλεξε να κάνει χρήση της προσωρινής ονομασίας «ΠΓΔΜ» με την οποία επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει το κράτος

«FYROM» θα αποκαλεί τα Σκόπια για έξι μήνες η Βουλγαρία
«ΠΓΔΜ» (ПЈРМ) θα αποκαλεί επίσημα τα Σκόπια η Βουλγαρία, έως τέλη Ιουνίου, λόγω προεδρίας της
Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το novatv.mk o Βούλγαρος πρέσβης στις Βρυξέλλες Ντίμιταρ Τσάντσεφ έκανε γνωστό πως η Σόφια θα αποκαλεί τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία «ΠΓΔΜ» μέχρι και τη λήξη της θητείας της βουλγαρικής προεδρίας σε έξι μήνες.

Η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αλλά επέλεξε να κάνει χρήση της προσωρινής ονομασίας «ΠΓΔΜ» με την οποία επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει το κράτος.

«Παρόλο που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βελτιώνονται και οι κυβερνήσεις πραγματοποίησαν κοινές συνεδριάσεις, ο πρέσβης Τσάντσεφ στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι είναι καθήκον του.

Η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό όνομά τους ως κράτος, αλλά στη διάρκεια της προεδρίας στην ΕΕ έχει υποχρέωση να μας αποκαλεί με τη συντομογραφία  ΠΓΔΜ- ПЈРМ, όπως υποστήριξε», σημειώνει το δημοσίευμα του novatv.mk.

Πρόσφατα Σκόπια και Σόφια υπέγραψαν ανανεωμένο Σύμφωνο Φιλίας προς ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της μεταξύ τους συνεργασίας.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης