PROTOTHEMA

Πολιτική

Δημιουργήσαμε ένα θέμα εκεί που δεν υπήρχε, είπε

Δανέλλης στο ΘΕΜΑ 104,6: Θα ψηφίσω υπέρ ονόματος που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία»

Δανέλλης στο ΘΕΜΑ 104,6: Θα ψηφίσω υπέρ ονόματος που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία»

«Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» καθώς, όπως ανέφερε, υπήρχαν κατά το Βυζάντιο και σλαβικές περιοχές της Μακεδονίας

Χωρίς περιστροφή και χωρίς δισταγμό, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης απάντησε «βέβαια», όταν ρωτήθηκε από το ΘΕΜΑ 104,6 για το αν θα ψηφίσει ενδεχόμενη κυβερνητική πρόταση για την επίτευξη ενός συμβιβασμού με την FYROM η οποία θα αποκαλεί τα Σκόπια με μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».


Είναι μία ευκαιρία, κατά τον κ. Δανέλλη, να λυθεί η διαμάχη, καθώς «επαναπαρουσιάζεται το πακέτο Πινέιρο, που με τόσο άφρονα τρόπο απορρίψαμε το 1992».

Αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας, ο κ. Δανέλλης σχολίασε: Σε λίγο κλείνουμε 30 χρόνια από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Ελάχιστες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για σχεδόν 30 χρόνια θεωρούμε ότι κινδυνεύει η Μακεδονία από κάποιους Σλαβομακεδόνες οι οποίοι έτσι ήξερα ότι λέγονται κι έτσι διεκδίκησαν  αμέσως μετα τη διάλυση της Γιουγκοσλαβία.

Ο κ. Δανέλλης είπε ότι «δημιουργήσαμε ένα θέμα, με μεγάλο κόστος, χωρίς κανένα όφελος εκεί που δεν υπήρχε». Σχολιάζοντας τη νέα γενιά της FYROM, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι μεγάλωσαν μέσα σε έναν αλυτρωτισμό ο οποίος τους έλεγε ότι η χώρα τους κινδυνεύει από ένα γείτονα που αμφισβητούσε την ύπαρξη και το δικαίωμά τους να υπάρχουν ως μια ανεξάρτητη χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη ο αλυτρωτισμός αυτός, της νέας γενιάς οφείλεται «στη λανθασμένη πολιτική την οποία εμείς ακολουθήσαμε, ενώ ουσιαστικά ήταν ένα κομμάτι της ενδοχώρας μας, οικονομικά».

Στη συνέχεια επικαλούμενος το Λεωνίδα Κύρκο, που είχε ιδρύσει το μέτωπο λογικής, ο κ. Δανέλλης επαναλαμβάνει το ρητό της εποχής, ότι δηλαδή «η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» καθώς όπως ανέφερε, υπήρχαν κατά το Βυζάντιο και σλαβικές περιοχές της Μακεδονίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι με την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η κυβέρνηση μπορεί να χάσει τη δεδηλωμένη, αφής στιγμής ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα ψηφίσει, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας ονομασίας, διότι τα εθνικά θέματα μπαίνουν πάνω από όλα.

Στο ενδεχόμενο εσωτερική σύγκρουσης με τα στελέχη του πατριωτικού κομματιού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δανέλλης είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή που να βασίζεται στη λογική.
Εκ παραδρομής, στην αρχική ανάρτηση για τη συνέντευξη του Σπύρου Δανέλλη στον Γιώργο Κουβαρά, το protothema.gr ανέφερε ότι ο βουλευτής του Ποταμιού απάντησε «βέβαια» όταν ρωτήθηκε αν θα υπερψήφιζε πιθανή κυβερνητική πρόταση που θα ονόμαζε τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο κ. Δανέλλης ρωτήθηκε αν θα στήριζε πρόταση για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων η οποία θα περιείχε τον όρο Μακεδονία, όπως οι κατά καιρούς συζητούμενες συμβιβαστικές προτάσεις μεταξύ των οποίων το «Νέα Μακεδονία» ή το «Βόρεια Μακεδονία» και απάντησε «βέβαια». 

Άλλωστε το ενδεχόμενο να υπάρξει φόρμουλα επίλυσης του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων με την οποία η Ελλάδα να αποδέχεται την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη FYROM, ουδέποτε έχει συζητηθεί, ούτε καν ως πρόταση, διότι προφανώς και δεν μπορεί να αποτελέσει συμβιβαστική λύση. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ03/01/201822:07

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΞΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!!

Απάντηση
γιαούρτωμα03/01/201822:00

γιαούρτωμα

Απάντηση
ΔΕΛΤΑ03/01/201821:38

Κανένα παράγωγο του ιερού ονόματος της Μακεδονίας Θα "μιλήσει " το αίμα των Μακεδονομάχων του Παύλου Μελά , των ηρώων από την Παλαιά Ελλάδα, των χιλιάδων σφαγμένων και κρεμασμένων των κομιτατζήδων και θα πνίξει τους προδότες. Παρέδωσαν την Πατρίδα στους επικυρίαρχους δανειστές και με την ίδια ευκολία είναι έτοιμοι οι αχρείοι να πουλήσουν και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Επί τέλους ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ. Υπάρχει ηγέτης? Οι Έλληνες περιμένουν! Η Μάνα Ελλάς αγκαλιάζει όλα της τα παιδιά!

Απάντηση
asternos03/01/201820:48

Μας κυβερνούν προδότες

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία