Φίλης για Τσακαλώτο: Επιτυχημένος υπουργός, υλοποιεί ταχύτατα τα μνημόνια

Φίλης για Τσακαλώτο: Επιτυχημένος υπουργός, υλοποιεί ταχύτατα τα μνημόνια

«Η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν τη συμφωνία» - «Απαιτείται αλλαγή πολιτικής»

Φίλης για Τσακαλώτο: Επιτυχημένος υπουργός, υλοποιεί ταχύτατα τα μνημόνια
Συντροφικά βέλη με την μορφή συγχαρητηρίων στέλνει ο κ Νίκος Φίλης στον κ.
Ευκλείδη Τσακαλώτο χαρακτηρίζοντας τον ως τον πιο μνημονιακό υπουργό οικονομικών της τελευταίας επταετίας.

«Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής για να σπεύσει να προσθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής, καθώς η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να συνοδεύεται με επιπρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών.

«Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας όταν λέμε βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι βγαίνουμε στις αγορές και όχι μόνο επιβάρυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ Φίλης επικρίνοντας εμμέσως την οικονομική πολιτική των υπέρ πλεονασμάτων.
Κλείσιμο

Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η συμφωνία για τη ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία.
Δυο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της» και συμπλήρωσε: «Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ, θέλω να είμαι επιφυλακτικός, γιατί δεν είναι στενά πολιτικό, άπτεται πολλών παραγόντων».

Για τα κόκκινα δάνεια ζήτησε «παράταση του καθεστώτος προστασίας και μετά την 31.12.2017 για ποσά μέχρι 140.000» και «δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα».

Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την προστασίας της Α' κατοικίας, ενώ προειδοποίησε πως η 4η αξιολόγηση φέρνει αλλαγές στην Παιδεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης