Neues Deutschland: Ελληνικό δώρο στη συμφιλίωση η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Neues Deutschland: Ελληνικό δώρο στη συμφιλίωση η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Γιατί μιλά για «παράδοξο» η γερμανική εφημερίδα 

Neues Deutschland: Ελληνικό δώρο στη συμφιλίωση η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
«Ελληνικό δώρο για τη συμφιλίωση», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, που σημειώνει: «Είναι παράδοξο ότι ακριβώς την ίδια μέρα αρχίζει στην Αγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρόεδρου του φιλοκουρδικού ΗDP, αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι Ντεμιρτάς και Τσίπρας γνωρίζονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλο, η δίκη δεν αναμένεται να παίξει ρόλο στην επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Αντ΄ αυτού, σύμφωνα με την New York Times υπάρχουν ενδείξεις ότι θα συζητηθεί η έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016».

Ακόμη, η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά στη σύλληψη εννέα φερόμενων μελών της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι σχεδιάζονταν επίθεση.

«Ανεξάρτητα όμως από αυτό o Ερντογάν θα εκτιμήσει την ευγενική χειρονομία των Ελλήνων και θα ζητήσει περισσότερα. Η εμπειρία δείχνει ότι και άλλες χώρες της ΕΕ επιδιώκουν να κατευνάσουν τον Τούρκο δικτάτορα συλλαμβάνοντας φερόμενους τρομοκράτες του PKK ή του PYD. Όμως εκείνος δεν αρκείται σε αυτό και ζητά ολοένα και περισσότερα», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης