ΝΔ: Ιδού οι αποδείξεις ότι τα έγγραφα Καμμένου για Παπαδόπουλο είναι πλαστά

ΝΔ: Ιδού οι αποδείξεις ότι τα έγγραφα Καμμένου για Παπαδόπουλο είναι πλαστά

Εγινε σύγκριση των δύο πιστοποιητικών που κατέθεσε στη Βουλή ο Καμμένος με μια αντίστοιχη σύμβαση διακρατικής συμφωνίας Σερβίας - Σ. Αραβίας και αναδείχθηκαν τουλάχιστον 10 διαφορές

ΝΔ: Ιδού οι αποδείξεις ότι τα έγγραφα Καμμένου για Παπαδόπουλο είναι πλαστά
Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία στο οποίο εμπλέκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προέβησαν στελέχη της ΝΔ
σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ου δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε σύγκριση των δύο πιστοποιητικών Τελικού Χρήστη που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος με μια αντίστοιχη σύμβαση διακρατικής συμφωνίας Σερβίας - Σαουδικής Αραβίας.

Κλείσιμο
Σε αυτήν αναδεικνύονται οι τουλάχιστον 10 διαφορές (σημειώνονται με κόκκινο) που αποδεικνύουν ότι τα έγγραφα Καμμένου δεν είναι γνήσια. Επίσης παρουσιάστηκε το γνήσιο πιστοποιητικό της Σερβίας όπως και τα έγγραφα Καμμένου μαζί με τις δύο αιτήσεις χορήγησης σύμφωνης γνώμης για άδεια εξαγωγής του Βασ. Παπαδόπουλου προς το υπουργείο Αμύνης. 
 
 


 






Για σωρεία ψεμάτων κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας Πανό Καμμένο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου κατέθεσε αποδείξεις ότι τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Βουλή από την κυβέρνηση, τη Δευτέρα, είναι αμφιβόλου εγκυρότητας και γνησιότητας. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για γνήσιο υπογραφής σε έγγραφα, που δόθηκαν από την πρεσβεία,  άλλων ατόμων, υπονοώντας ότι δεν είναι γνήσια όσα έχουν παρουσιαστεί.

«Κάθε μέρα αποκαλύπτονται πράγματα για αυτή τη δυσώδη  υπόθεση, πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος, δεν θα την αφήσουμε έτσι», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, έχει πλέον αποδειχθεί ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές και καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν μεσάζοντας και έχει παραβιαστεί ο νόμος. Ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι έχουν ειπωθεί και ψέματα από τον κ. Καμμένο για τον αν γνώριζε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο.

«Ο κ. Καμμένος έχει παραβιάσει τα καθήκοντά του», δήλωσε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε ότι η ανάκριση αυτά πρέπει να τα δείξει, γιατί, όπως εξήγησε, ενώ υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η εμπλοκή μεσαζόντων σε υποθέσεις αγοράς ή πώλησης αμυντικού υλικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον παραβίασε. Ο κ. Βορίδης έθεσε με μια σειρά από ερωτήματα στον κ. Καμμένο, μεταξύ των οποίων γιατί ο υπουργός Άμυνας χρησιμοποιεί ψευτοέγγραφα, και γιατί είπε ψέματα στην επιτροπή της Βουλής ότι η συμφωνία για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική;

«Είναι η Βουλή της συγκάλυψης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει  να καλύψει τον Καμμένο», είπε ο κ. Βορίδης και επανέλαβε ότι θα υπάρξει και άλλη Βουλή και όλα τα στοιχεία θα φανούν στην πορεία της ανακριτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η κυβέρνηση κάνει μια σκανδαλώδη απόπειρα συσκότισης της κοινωνίας επιχειρώντας να συνδεθεί η σύζυγος του πρόεδρου της ΝΔ Μαρέβα Μητσοτάκη με τον Τζον Σφακιανακη, ο οποίος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ήταν ο... κακός μεσάζων σε σχέση με τον μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για να γίνει έρευνα για το θέμα, επεσήμανε, επίσης, ο κ. Βορίδης ενώ ερωτηθείς εφόσον  δεν θα γίνει η δουλειά, άρα πως θα υπάρχει μίζα, απάντησε με νόημα ότι «να πούμε ότι τώρα σαν αντιπολίτευση ευθυνόμαστε που χάλασε η δουλειά, αυτό να το πιστωθούμε».

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και νομικές ενέργειες, υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι η Βουλή, όμως, κινείται με την πλειοψηφία. Ερωτηθείς αν έχει ευθύνες και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς απάντησε ότι μένει να εξεταστεί αυτό, αλλά πρέπει να διευκρινίσει τον ισχυρισμό για  τον πρέσβη. Τα έγγραφα, όπως είπε, είναι από τον κ. Καμμένο δεν βλέπω από το υπουργείο Εξωτερικών.  Επίσης, δήλωσε ότι θα ερευνηθούν όλα στην ώρα τους και να δούμε και τα πρόσθετα στοιχεία, απάντησε σε ερώτηση για το ειδικό δικαστήριο.

Οι βουλευτές της κυβέρνησης  κουβαλούν το βάρος της συγκάλυψης, υποστήριξε ο βουλευτής  της ΝΔ και υπογράμμισε ότι δεν έχει δεχθεί η κυβέρνηση κανένα αίτημα - πρόταση, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, από την πλευρά της   αντιπολίτευσης, ενώ εμείς έχουμε κάνει δεκτά όλα τα αίτημα. «Ποιος συγκαλύπτει», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

«Σκέφτονται τι θα τους συμβεί για αυτό και αναδιπλώνονται», είπε ο κ. Βορίδης για να κλείσει η υπόθεση και  πρόσθεσε ότι υπάρχει τακτική αναδίπλωσης και ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει συμφωνία, άρα δεν υπάρχει μίζα.  Αλλά, όπως είπε, τα αδικήματα συντελούνται και από την απόπειρα. «Βαθύς και πλήρης έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και επανέλαβε ότι μένουμε στη θέση μας για διακρατική συμφωνία και φυσικά δεν θα σπάσει η Ελλάδα το εμπάργκο αν αποφασιστεί.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης