Την Παρασκευή ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια

Την Παρασκευή ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια

Είχε κατατεθεί στην Βουλή στις 4 Αυγούστου, ωστόσο έως σήμερα δεν είχε εισαχθεί για συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές

Την Παρασκευή ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια
Από τον «κοινοβουλευτικό καταψύκτη» βγαίνει το νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αγορά τυχερών παιγνίων, καθώς αν και είχε κατατεθεί στην Βουλή στις 4 Αυγούστου, εως σήμερα δεν είχε εισαχθεί για συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η επεξεργασία του σχεδίου νόμου από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 13:00.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο προβλέπεται:  

Κλείσιμο
α. Η μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ Α.Ε., από 35.000 σε 25.000.

β. Η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους κατά μέγιστο σε πενήντα (50) ανά κατάστημα και η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ανά πρακτορείο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά μέγιστο σε δεκαπέντε (15) ανά κατάστημα.

Ουσιαστικά με αυτές τις ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία επιτυγχάνοντας μικρότερη έκθεση στο τζόγο και πιο εύκολο, άρα πιο αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης