Λοβέρδος: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κόστισαν στη χώρα 100 δισ, οι εκλογές είναι απαραίτητες

Λοβέρδος: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κόστισαν στη χώρα 100 δισ, οι εκλογές είναι απαραίτητες

Καθήκον μας είναι η προετοιμασία της επόμενης μέρας, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Συμφωνώ και θα στηρίξω την πρόταση της Γεννηματά, δήλωσε για τον οδικό χάρτη προς τη νέα κεντροαριστερά

Λοβέρδος: Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κόστισαν στη χώρα 100 δισ, οι εκλογές είναι απαραίτητες
«Είναι η ώρα να δούμε ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και επισήμανε ότι «οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ξανά». 

Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν τις προτάσεις μας, προσέθεσε και μίλησε για θέσεις που διαφοροποιούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. 

«Συμφωνώ και θα στηρίξω τον χάρτη της Φώφης Γεννηματά για τη νέα κεντροαριστερά» συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις. Μια στήριξη με ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του 2015.

Η χώρα πλήρωσε με διπλάσιες θυσίες για να έχει τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας τις εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κόστισε το 2015 στη χώρα περισσσότερα από 100 δις ευρώ. 

Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας, κατέληξε, βάζοντας και τον πήχη για τις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. 
Κλείσιμο

Σημεία ομιλίας Ανδρέα Λοβέρδου: 

-Στην Ελλάδα παραμένει ακόμη στην εξουσία η χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Οι ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛ δίχασαν, έσπειραν μίσος, δηλητηρίασαν.

Πρέπει να φύγουν. Οι εκλογές είναι απαραίτητες γιατί θα μεταφέρουν  στη Βουλή, το συσχετισμό δυνάμεων που υπάρχουν στην κοινωνία.

-Η προετοιμασία της επόμενης μέρας είναι το μεγάλο μας καθήκον.

-Μία από τις ισχυρές παρακαταθήκες μας η απόρριψη της απλής αναλογικής που οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στη διάλυση της χώρας

-Εξίσου ισχυρή η υπεροχή μας στην αντιπολίτευση έναντι της Νέας Δημοκρατίας

-Οι πολίτες δεν περιμένουν σήμερα αποφάσεις για τα εσωκομματικά μας.

Όχι λοιπόν στις συζητήσεις για εκλογή αρχηγού κοκ. Γι αυτό υπάρχει οδικός χάρτης. Έδωσε χθες η Γεννηματά το χρονοδιάγραμμα. Εδώ ήλθαμε σήμερα  για τη συλλογική απάντηση σε αυτό που χρειάζεται η χώρα για την επόμενη ημέρα. Δεν χρειαζόμαστε γενικόλογες αναφορές.

Η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού προγράμματος είναι θέμα ζωής και θανάτου.

•Δεν πρέπει να λέγονται ανακρίβειες, πχ πως ο all inclusive τουρισμός είναι η κατάσταση στη χώρα, όταν αυτός δεν ξεπερνά το 13%!!!

Πρέπει να λέμε πώς θα συνδεθούν οι μεγάλες μονάδες με τις τοπικές παραγωγικές οικονομίες και πώς αυτές οι τελευταίες θα πιστοποιούν τα προϊόντα τους.

•Ο ιατρικός τουρισμός για να είναι στόχος πρέπει να ξέρουμε πως θα λυθεί αμέσως η δυσκολία διασύνδεσης των νοσοκομείων με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

•Το κράτος πρέπει να πάψει να αγκαλιάζει θανάσιμα την οικονομία, πχ η προληπτική αδειοδότηση των επιχειρήσεων πρέπει να καταργηθεί πραγματικά.

•Η διαχείριση των απορριμμάτων παντού είναι πλούτος. Εδώ όμως είναι πληγή. Η επιλογή μορφής διαχείρισης θέλει πολλά χρόνια να εφαρμοστεί και  μόλις καταλήγει η τεχνολογία που αγοράζεται είναι απαξιωμένη.

•Ο ορυκτός πλούτος της χώρας πρέπει να αξιοποιηθεί. Το κόμμα μας ξέρει ακριβώς τί πρέπει να γίνει.

•Η αποφυγή του οριστικού θανάτου των επιχειρηματιών που πτωχεύουν πρέπει να καταργηθεί πραγματικά κι όχι στα λόγια.

•Οι αλλαγές που πετύχαμε στις αστικές δίκες, πρέπει να γίνουν και στις ποινικές και τις διοικητικές.

•Η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να έχει αναπτυξιακό κι όχι παλαιολιθικό πρόσημο, όπως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

-Είμαστε το σοβαρότερο κόμμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι και υπεύθυνοι για να δώσουμε στο κόμμα μας τη θέση που του αξίζει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης