Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς για τις επαναπροωθήσεις: Γιατί με ρωτάτε για πράγματα που έχω διαψεύσει;

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς για τις επαναπροωθήσεις: Γιατί με ρωτάτε για πράγματα που έχω διαψεύσει;

«Καρφιά» του ΥΠΕΞ σε βουλευτές της Κουμουνδούρου για ενδεχόμενες μικροπολιτικές επιδιώξεις - «Το υπουργείο Εξωτερικών είναι αναρμόδιο για θέματα που περιγράφονται στην ερώτησή σας», αναφέρει ο ίδιος

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς για τις επαναπροωθήσεις: Γιατί με ρωτάτε για πράγματα που έχω διαψεύσει;
Την υπόγεια κόντρα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζια με συγκεκριμένη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στην επιφάνεια αιχμηρή έγγραφη απάντηση του πρώτου
σε ερώτημα 25 βουλευτών της Κουμουνδουρου που έσπευσαν να υιοθετήσουν καταγγελίες περί άτυπων επαναπροωθήσεων Τούρκων πολιτών από το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος φέρονται δυσαρεστημένοι και από τους χειρισμούς του υπουργού για το Κυπριακό.

«Λέγεται ότι πιθανόν, ο ίδιος το αποκλείω, να υπάρχουν βουλευτές που θεωρούν τις προσβλητικές ερωτήσεις προς υπουργούς που δεν είναι μέλη του κόμματος, στο οποίο οι ίδιοι ανήκουν, ως καλή άσκηση δημόσιας πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα του υπουργείου Εξωτερικών και της θέσης που έχει σε σειρά διαπραγματεύσεων. Ελπίζω σε αυτό να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ Κοτζιάς «καρφώνοντας» ευθέως ενδεχόμενες μικροπολιτικές επιδιώξεις από τους ερωτώντες βουλευτές.

Κλείσιμο
Από τα βέλη του δεν ξεφεύγουν ούτε οι πρώην αναπληρωτές υπουργοί εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και Σία Αναγνωστόπουλου που τους καταλογίζει άγνοια. 

«Η ελληνική πολιτεία είναι κράτος δικαίου, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις. Σε κάθε περίπτωση τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να εξετάσουν τις καταγγελίες» συνεχίζει ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας πως «το υπουργείο Εξωτερικών είναι αναρμόδιο, το ίδιο ισχύει και για εμένα ως υπουργό Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών ασχολείται με τα θέματα μετανάστευσης επικουρικά και μόνο ως προς την παροχή βίζας και τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης. Και οι δύο αρμοδιότητες υπάγονται στη διεύθυνση Γ4 και ουδέν κοινό έχουν με την προστασία συνόρων ή τις παράνομες ή μη διακινήσεις ανθρώπων. Εξάλλου ως καλά γνωρίζουν ορισμένοι εκ των ερωτώντων ακόμα κι αυτές οι αρμοδιότητες υπάγονται απευθείας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κι όχι σε μένα».  

Δείτε παρακάτω την αιχμηρή απάντηση του ΥΠΕΞ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης