Με non paper ο Τσίπρας διαψεύδει ότι άλλαξε θέση για το χρέος

Με non paper ο Τσίπρας διαψεύδει ότι άλλαξε θέση για το χρέος

Καταγγέλλει το «ελληνικό μιντιακό κατεστημένο» για προπαγάνδα - Επισημαίνει ότι χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας στην προσπάθεια των ΜΜΕ να αποδομήσουν την κυβέρνηση

Με non paper ο Τσίπρας διαψεύδει ότι άλλαξε θέση για το χρέος
Στην προσφιλή τακτική κάθε αυταρχικής εξουσίας, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και νιώθει την κοινωνική απομόνωση, τη λαϊκή κατακραυγή και την επερχόμενη ιστορική της καταδίκη, καταφεύγει η κυβέρνηση, για να αποπροσανατολίσει από τις αλλεπάλληλες οδυνηρές ήττες, στις οποίες οδηγεί τη χώρα, βυθίζοντάς τη σε “μνημόνια για πάντα”!

Σε μία φτηνή και θλιβερή προσπάθεια να δικαιολογήσει τις απίθανες υποχωρήσεις της και τα αλλεπάλληλα λάθη και ψέματά της, η κυβέρνηση εξαπολύει μία επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης, στα όρια της γραφικότητας, ενδεικτική του εκνευρισμού που υπάρχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Μπροστά στην σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τις αναδιπλώσεις της, αλλά κυρίως για το ότι είναι έτοιμη να δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες με μνημόνια και εκχωρώντας ολοκληρωτικά την κυριαρχία της στους δανειστές, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου ανέλαβε δράση.

Κλείσιμο
Κυκλοφόρησε ένα παραληρηματικό non paper, γεμάτο γραφικότητες υπό τον τίτλο: «H κατάσταση με τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν είναι σοβαρή είναι όμως κρίσιμη» (Παραλλαγή αυστριακού αφορισμού: Die lage ist hoffnungslos aber nicht ernst)!!!

Δια του απίθανου αυτού κειμένου, τα γεμάτο ληρολογήματα, οι κεμπελίσκοι των υπογείων του Μαξίμου προσπαθεί να νουθετήσει τα μέσα ενημέρωσης, ζητώντας πάνω κάτω να μην ενοχλούν την... λαοπρόβλητη κυβέρνηση (τρομάρα της) και τον φωτισμένο... ηγεμόνα Τσίπρα, που οδηγεί τη χώρα στα... μονοπάτια της δόξας. Είναι ο Σάντσο Πάντσα (Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής της κυβερνητικής προπαγάνδας), που προσπαθεί να φανεί χρήσιμος στον αρχηγό - Δον Κιχώτη, κυνηγώντας όσους ανεμόμυλους μπορεί κι αυτός!

Μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μαξίμου ζητάει... να υπάρξουν, λέει, όρια στην προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος σε βάρος όχι της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας».

Από το ύφος και μόνο του non paper, προδίδεται η επιθυμία της κυβέρνησης: θα ήθελε όλοι να μοιάσουμε στην... ΕΡΤ, που πριν δύο μήνες διαλαλούσε το τέλος της λιτότητας, ενώ ερχόταν μειώσεις συντάξεων, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και νέοι φόροι ύψους 5 δις ευρώ!!!

Θα ήθελε να βλέπουμε όλοι τα πράγματα όπως τα κομματικά της μέσα ενημέρωσης, που έχουν κλείσει την αξιολόγηση από τον περασμένο Δεκέμβριο – ασχέτως εάν παρακαλάει η κυβέρνηση αυτό να επιτευχθεί έστω τον Ιούνιο.

Θα ήθελε να εκτιμάμε τις κυβερνητικές προσπάθειες, όποιες κι αν είναι αυτές και ανεξάρτητα από την κατάληξή τους, μόνο και μόνο επειδή τις κάνει η εξ ορισμού “φιλολαϊκή αριστερά”, όπως δηλαδή το πράττουν κάθε λογής όψιμα συμμαχικά μέσα ενημέρωσης, που προσβλέπουν στην εύνοια των σημερινών κυβερνώντων.

Η κυβέρνηση προτιμά μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με την εικονική πραγματικότητα που η ίδια προσπαθεί να πλασάρει. Όταν για παράδειγμα ο κ. Τσίπρας δεν μιλά καν για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τότε δεν υπάρχει, σύμφωνα με την κυβερνητική λογική, κανένας λόγος να αναφερθούν τα μέσα ενημέρωσης σε αυτά τα επώδυνα μέτρα!

Η κυβέρνηση θέλει φερέφωνα και παπαγάλους να διαφημίζουν το πόσο καλά τα πάει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, πόσο καλά αντίμετρα φέρνει και πόσο επιτυχημένες είναι όλες οι κινήσεις τους. Είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει οτιδήποτε. Απλώς χρειάζεται και η συνταγή γιατρού για τόσο βαριές περιπτώσεις – οι φαρμακοποιοί δεν δίνουν έτσι εύκολα φάρμακα!

Για την ιστορία παρατίθεται το non paper, που περιέχει σειρά ισχυρισμών. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη διαψευστεί από την πραγματικότητα και τις εξελίξεις. Όπως έγινε και με τόσα άλλα κυβερνητικά επιχειρήματα και ”διαβεβαιώσεις” , θα χρειαστούν μόλις λίγες μέρες για να πάει κι αυτό, σαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τη μάχη για το χρέος, την έξοδο από τα μνημόνια, στον κάλαθο των αχρήστων.

Και επειδή φαίνεται ότι πλακώσανε στο Μαξίμου πολλοί... φιλόσοφοι και έχουν βαλθεί να κάνουν επίδειξη πνεύματος, ας περιοριστούν στα αρχαία ρητά. Για την περίπτωσή τους ταιριάζει το εξής: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Το non paper του Μαξίμου:

«H κατάσταση με τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν είναι σοβαρή είναι όμως κρίσιμη» (Παραλλαγή αυστριακού αφορισμού: Die lage ist hoffnungslos aber nicht ernst)

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τα ΜΜΕ που δίνουν τον τόνο της αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατασκευή ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος σε βάρος όχι της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας.

Προχθές φτιάχτηκε η είδηση ότι η Ελλάδα απομονώθηκε στο Eurogroup και ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε σφοδρή κριτική από συναδέλφους του την ίδια στιγμή που κατά τη συνεδρίαση ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά και μια σειρά από κράτη μέλη της ΕΖ έπαιρναν με σαφήνεια τη θέση της Ελλάδας.

Την άλλη μέρα, φυσικά, σε όλο τον διεθνή Τύπο απομονωμένος ήταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Χθες, κατασκευάστηκε η είδηση ότι ο Πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και μια μέρα μετά την μη αποδοχή της πρότασης που κατατέθηκε από κάποιους δανειστές στο EG, έκανε πίσω στο ζήτημα του χρέους και αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση.

Και όλα αυτά την στιγμή που έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα διεκδικεί μια καθαρή λύση και μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές.

Προφανώς τα διεθνή media παρουσιάζοντας τη θέση αυτή δεν βλέπουν καλά και πρέπει μάλλον να πάρουν μαθήματα δημοσιογραφίας από το ελληνικό μιντιακό κατεστημένο.

-Το γεγονός ωστόσο ότι μέρα με τη μέρα χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας και καταπατάται η δημοσιογραφική δεοντολογία, προκειμένου να αποδομηθεί η κυβέρνηση «δεν είναι μεν σοβαρό είναι όμως κρίσιμο».

Διότι σε θέματα εθνικής σημασίας όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά της ίδιας χώρας, πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης