Έρχεται μονιμοποίηση συμβασιούχων; Για οριστική λύση έκανε λόγο η Γεροβασίλη απαντώντας στον Λοβέρδο

Έρχεται μονιμοποίηση συμβασιούχων; Για οριστική λύση έκανε λόγο η Γεροβασίλη απαντώντας στον Λοβέρδο

Χαρτογραφούμε όλους τους συμβασιούχους σε όλα τα υπουργεία, είπε η υπουργός - Νομοθετείτε προβληματικές διατάξεις για να δημιουργήσετε τον κομματικό σας στρατό, την κατηγόρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Έρχεται μονιμοποίηση συμβασιούχων; Για οριστική λύση έκανε λόγο η Γεροβασίλη απαντώντας στον Λοβέρδο
Για «εξάρθρωση» των συνταγματικών και ευρωπαϊκών κανόνων που διέπουν τις προσλήψεις στο δημόσιο κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος εξηγώντας πως προκειμένου να δημιουργήσουν τον δικό τους κομματικό στρατό εντός του κράτους έχει νομοθετήσει μια σειρά διατάξεων που κρίνονται προβληματικές από το ΣτΕ.

Απ' την άλλη πλευρά η κυρία Ολγα Γεροβασίλη
όχι μόνο υποστήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης αλλά υποστήριξε πως θα εξεταστεί η μαζική μονιμοποίηση συμβασιούχων.

«Προσπαθούμε να χαρτογραφήσουμε όλους τους συμβασιούχους σε όλα τα υπουργεία που είναι κατακερματισμένοι ώστε σταδιακά - ίσως με τρόπο που θα συνομολογήσουμε – να δώσουμε οριστική λύση στις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που σήμερα αντιμετωπίζονται με συβάσεις» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να προσθέσει: «Αυτός ο στόχος μας θα εξυπηρετηθεί σεβόμενοι βέβαια απόλυτα και το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο και θα χρειαστούμε και εποικοδομητικές προτάσεις κι από έγκριτους νομικούς».
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξήγησε ότι το πρόσφατο παρελθόν, με τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί όπως αυτοί για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τους προϊστάμενους στα νοσοκομεία, δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του «αμαρτωλού» για τους υπουργούς. Στην συνέχεια εξήγησε πως με υπουργική τροπολογία η κυβέρνηση σταμάτησε τις συνεργασίες με εταιρίες καθαρισμού και προχώρησε σε απευθείας ατομικές συμβάσεις έργου με καθαρίστριες πράξη για την οποία ήδη η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ  υποστηρίζει ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση παραβίασης δύο ευρωπαϊκών οδηγιών.

«Και δεν φτάνει αυτό έρχεστε και με άλλο νόμο - 4530/2016 -και γενικεύετε αυτή την πρακτική σε όλο το Δημόσιο. Σας προειδοποιώ ότι είναι θέμα μηνών να τεθεί εκ ποδών ο νόμος με βάση την επιτροπή Αναστολών ΣτΕ» εξήγησε ο κ. Λοβέρδος για να συμπληρώσει «τα επιχειρήματα ότι είστε κυβέρνηση και κάνετε ό,τι θέλετε δεν ισχύουν. Υπάρχουν συνταγματικοί κανόνες μέσα στους οποίους πρέπει να κινείται μια κυβέρνηση».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης