Φίλης: Μείωση αφορολόγητου-συντάξεων με παράλληλη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων δεν περνάει

Φίλης: Μείωση αφορολόγητου-συντάξεων με παράλληλη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων δεν περνάει

Τι αποκάλυψε για το «μείγμα» των μέτρων - Παραδέχθηκε συναντήσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο - Πώς τοποθετήθηκε για τα εξοπλιστικά

Φίλης: Μείωση αφορολόγητου-συντάξεων με παράλληλη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων δεν περνάει
Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μετατράπηκε συζήτηση του Νίκου Φίλη
με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στον διάδρομο του κοινοβουλίου, καθώς ο πρώην υπουργός Παιδείας που αποτελεί και πρωταγωνιστικό πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες
λόγω της κριτικής που ασκεί για την σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μίλησε για το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας, αποκάλυψε το «μείγμα» των μέτρων που δεν θα έχει τύχη να υπερψηφιστεί, παραδέχθηκε συναντήσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τοποθετήθηκε για τα εξοπλιστικά.

Κλείσιμο
Ο κ. Φίλης παραδέχθηκε πως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή συντάξεων είναι βαρύτατα μέτρα και πως αν η συμφωνία προβλέπει ως αντίρροπα μέτρα την μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, τότε η κυβέρνηση δεν θα την φέρει στην Βουλή καθώς θα καταψηφιστεί. «Δεν είναι δυνατόν να τσακίζουμε τους συνταξιούχους και να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις. Αυτό δεν περνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή και είμαι σίγουρος πως θα τους πείσουμε (σ.σ. τους πιστωτές)
» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που  η μείωση του αφορολόγητου – συντάξεων συνδυαστεί  με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ είπε «
εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Αν μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στα τρόφιμα θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση».

Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει πως δεν σηκώνει εσωκομματικό, αντιπολιτευτικό μπαϊράκι. «Δεν είμαι αντιπολιτευόμενος. Είμαι συμπολιτευόμενος. Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος. Δεν είμαι σαρκοφάγο. Είμαι σάρκα από την σάρκα αυτού του χώρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Φίλης είπε πως χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες από το περιβάλλον της ομάδας των «53» που ανήκει ο υπουργός Οικονομικών, επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια για το πλαίσιο της νέας συμφωνίας, για την μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή συντάξεων, χωρίς όμως αυτό να οδηγεί – προς ώρας -  σε σκέψεις για καταψήφιση ή παραιτήσεις.

Εκτός αυτών, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη «περιπέτεια» με την ερώτηση για τα εξοπλιστικά που τελικά δεν κατατέθηκε ποτέ. Ο ίδιος επανέλαβε ότι είναι αδιανόητο να προωθούνται εξοπλιστικά προγράμματα την ώρα που η κυβέρνηση αναγκάζεται να επιβάλλει δημοσιονομικά μέτρα. Υποστήριξε πως η ερώτηση μπορεί να επανέλθει στο μέλλον ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα F35 δεν είναι συμβατά με τις ανάγκες του Αιγαίου. Σε κάθε περίπτωση έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Πάνο Καμμένο και πως τις ίδιες ανησυχίες θα εξέφραζε στην περίπτωση που υπουργός ήταν ο κ. Δημήτρης Βίτσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης