Επικοινωνιακά «αναχώματα» για το αφορολόγητο ψάχνει η κυβέρνηση

Επικοινωνιακά «αναχώματα» για το αφορολόγητο ψάχνει η κυβέρνηση

Σε περίπτωση συμφωνίας με τους δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βρει τρόπο να αμβλύνει τις αντιδράσεις της κοινωνίας και των βουλευτών του για την υποσχώρηση από τις «κόκκινες γραμμές»

Επικοινωνιακά «αναχώματα» για το αφορολόγητο ψάχνει η κυβέρνηση
Η πίεση της κοινής γνώμης λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις ρυθμίσεις για τα μπλοκάκια και το ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον από τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών αναγκάζουν το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητήσει «αντισταθμιστικά μέτρα» στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση αρχίζει να αποδέχεται ότι δεν θα μπορέσει να διατηρήσει την «κόκκινη γραμμή» για το αφορολόγητο όριο. Η πίεση που ασκείται από τους θεσμούς είναι πολύ μεγάλη και για τον λόγο αυτό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε έντονη κινητικότητα, προκειμένου να βρει το αντισταθμιστικό μέτρο που θα διατηρήσει αλώβητη τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος και θα ορθώσει σοβαρά επικοινωνιακά αναχώματα.

Κλείσιμο
Εκτός από την κοινωνία, φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας
εκτιμά ότι, με το αντισταθμιστικό αυτό πακέτο, θα μπορέσει να αμβλύνει και τις αναμενόμενες αντιδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έχει διαμηνύσει στην Καραγιώργη Σερβίας ότι περιθώρια για μεγάλες υποχωρήσεις δεν υπάρχουν και ότι πρέπει να διατηρηθούν τα προσχήματα. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η σημερινή συζήτηση στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και ο αντίκτυπος που θα έχει στην κοινωνία η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τη λήψη νέων μέτρων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο θα επιδιώξει κάποιες βελτιώσεις στις συζητήσεις με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, τις φοροαπαλλαγές και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ωστόσο είναι άγνωστο εάν οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ανοίξουν μια τέτοια συζήτηση με την ελληνική πλευρά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης