PROTOTHEMA

Πολιτική

Ειδικές διατάξεις για να μην χάνουν τα «μπόνους»

Καταγγελία Καρκατσούλη: «Το μέσο κόστος μισθοδοσίας στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 3.425 ευρώ το μήνα»

Καταγγελία Καρκατσούλη: «Το μέσο κόστος μισθοδοσίας στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 3.425 ευρώ το μήνα»

Δείτε την ανάρτηση του γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου του «Ποταμιού» Παναγιώτη Καρκατσούλη

Στην καταγγελία πως οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν φροντίσει ώστε να πληρώνονται κανονικά τις προσαυξήσεις, τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα Κυριακάτικα αν και δεν εργάζονται, προχωρά ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.


Σε αναλυτική ανάρτησή του στο facebook, ο κύριος Καρκατσούλης επισημαίνει πως σήμερα, ο μέσος όρος των μισθών στην ΔΕΗ είναι στα 3.425 ευρώ και πως υπάρχει ακόμα και... «επίδομα ευδόκιμης παραμονής» - και μάλιστα διαφορετικό από το... απλό «επίδομα παραμονής»!

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 
Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω κάτι πιο «οργανωμένο». Για παράδειγμα, για το ρόλο του πελατειασμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το πως δημιουργήθηκαν τα «ρετιρέ» του δημοσίου, για τα εμπόδια στην μεταρρύθμισή τους και κατά την περίοδο της κρίσης και κάποιες προτάσεις θεραπείας. Μετά, έπεσα πάνω στην ΔΕΗ και εγκατέλειψα την προσπάθεια. Σας δίνω, λοιπόν, σε πρωτόλεια μορφή το υλικό που διερευνούσα. Απολαύστε υπεύθυνα:
1. Το μέσο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανέρχεται ΣΗΜΕΡΑ στα 3.425 Ευρώ το μήνα.
2. «Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης που απασχολούνται σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και εκλέγονται στα διοικητικά συμβούλια των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα τίθενται εκτός προγράμματος βάρδιας και θα τους καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά το ποσό που θα ελάμβαναν εάν εργάζονταν πραγματικά στη βάρδια, εφόσον τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΔΕΗ Α.Ε., αποφασίσουν ότι τα συνδικαλιστικά αυτά στελέχη θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα κάνοντας χρήση συνδικαλιστικής άδειας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, μετά τη λήξη της οποίας θα δύνανται να επανέλθουν στο πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) με αίτησή τους».
3. «Τα ως άνω ισχύουν και για τους εκλεγμένους μισθωτούς της ΔΕΗ Α.Ε. στα Διοικητικά Συμβούλια των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκ του νόμου έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους».
4. «Όσοι εργαζόμενοι πληρούσαν τις ως άνω προϋποθέσεις και υπέστησαν μισθολογική βλαπτική μεταβολή από την εφαρμογή της από 07.06.2012 Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα τους καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις βάρδιας από την ημερομηνία διακοπής».
5. «Οι προσαυξήσεις βάρδιας θα καταβάλλονται μόνο εφόσον παρέχεται πραγματική εργασία (φυσική παρουσία) με εξαίρεση την κανονική άδεια (!!!).
1. (Από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση).
6. Βρείτε τη διαφορά μεταξύ επιδόματος «ευδόκιμης παραμονής» και επιδόματος «παραμονής». Λαμβάνουν και τα δύο.
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2017


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

τα δημοσιονομικά που λέμε... 01/02/201701:06

τα δημοσιονομικά που λέμε... και που φρίττουν οι γερμανοί-ευρωπαίοι...

Απάντηση
Ευθύμης31/01/201722:50

Πάλι καλά που υπάρχει και το Ποτάμι και ο Καρκατσούλης και μαθαίνουμε δυο στοιχεία. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ από την μια τα κάνει (κι άρα έχει κάθε λόγο να τα κρύψει) κι οι ΝΔ-ΠΑΣΟκ τα έκαναν μάλλον σκοπεύουν να τα ξανακάνουν γι αυτό δεν βγάζουν κιχ.

Απάντηση
Ηρω31/01/201716:52

Οσοι ξερουν καιρος να καταγγελλουν τις αυθαιρεσιες .Καποιος ας παρει το φραγγελλιο και να τους εξαποστειλει στο ΔΙΑΟΛΟ. Ειδες η Δ.Ε.Η.;;;Θα φυγουμε ολοι απο αυτη την αμαρτωλη ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ

Απάντηση
Κρητικός31/01/201714:17

Ρε πόσο γουστάρω να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως η ΔΕΗ και να δω μετά τον κώλο σας που δεν θα έχετε να πληρώσετε την κιλοβατώρα και αν τυχόν και καθυστερήσετε έστω και μία μέρα να πληρώσετε τον λογαριασμό να έρχεται ο ιδιώτης και να σας το κόβει το ρεύμα !!! Ε ρε γέλια !!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία