Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «έπιασε» τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 18 βουλευτές

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «έπιασε» τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 18 βουλευτές

Μάρκου και Καρράς οι πιθανές νέες «μεταγραφές» της Χαριλάου Τρικούπη - Η σιωπή του Ευάγγελου Βενιζέλου και το μισό βήμα πίσω του Γιώργου Παπανδρέου

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «έπιασε» τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με 18 βουλευτές
Σε μια κρίσιμη συγκυρία, με την αξιολόγηση ανοιχτή και την οικονομία στα όριά της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιχειρεί να προλάβει τις εξελίξεις. Και σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και στον ανταγωνισμό στο εσωτερικό της κεντροαριστεράς. 

Για τους επιτελείς της
Φώφης Γεννηματά το ραντεβού με τον Γιώργο Παπανδρέου έκλεισε το ρήγμα του 2015 και δίνει στο
ΠΑΣΟΚ
Κλείσιμο
τη δυνατότητα να προχωρήσει χωρίς τα στελέχη του να επιχειρηματολογούν το ένα κατά του άλλου. 

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του κόμματος δέχθηκε ξανά πίσω στους κόλπους της κοινοβουλευτικής της ομάδας τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, βουλευτή που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και περιμένει από τον πρώην πρόεδρο να συγκρατήσει την όποια διαφωνία του με την «επιστροφή» του Γιώργου Παπανδρέου σε πλαίσιο που δε θα ανοίξει νέο κύκλο εσωστρέφειας. 

Στην ίδια κατεύθυνση ενδέχεται να λειτουργήσει και η σημερινή συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στη διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να επαναφέρει τη θεωρία της υπονόμευσης και της ανατροπής του. Για την ακρίβεια, έθεσε τα σχετικά επιχειρήματα στην αρμοδιότητα της... ιστορίας και ζήτησε από όλους να κοιτάξουν μπροστά. 

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες προσδοκίες στα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δημιουργεί η κίνηση του  Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος άφησε πίσω του το Ποτάμι για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Πιστεύουν ότι ανοίγει τον δρόμο όχι απλά και για άλλες μεταγραφές, αλλά για να ξεκινήσει ξανά η κουβέντα με τον Σταύρο θεοδωράκη. 

Και αυτό να μη συμβεί, όμως, έχουν ήδη σημειώσει τη δήλωση της Κατερίνας Μάρκου. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας (North 98) η ανεξάρτητη βουλευτής δήλωσε πως προτιμά το κάλεσμα του 6% από το κάλεσμα του 0%, εννοώντας την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση. 

Στους τρεις τελευταίους έχει ήδη διαμηνυθεί ότι οι πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη είναι ανοιχτές. Όπως είναι και για τον Γιώργο Καρρά, τον ανεξάρτητο βουλευτή που αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων. Το μήνυμά τους είναι ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει χώρο για πρόσωπα, κινήσεις και κόμματα. Χωρίς όρους. 

Με την επιστροφή Γρηγοράκου και την προσθήκη του κ. Ιλχάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη έφθασε στους 18 βουλευτές και μοιράζεται, πλέον, την τρίτη θέση με την Χρυσή Αυγή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης