Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τον μποναμά Τσίπρα

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τον μποναμά Τσίπρα

Για χυδαιότητα μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση - Θράσος καταλογίζει στον πρόεδρο της ΝΔ το Μαξίμου με αφορμή τη στάση που τήρησε το κόμμα του στην ψηφοφορία για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τον μποναμά Τσίπρα
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με φόντο το εφάπαξ βοήθημα που θα καταβληθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους. Με νέο ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ απαντά στο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι «Το θράσος τρέφεται με… αμνησία, αλλά ευτυχώς τα γραπτά μένουν». Μάλιστα, στο σημείωμα της ΝΔ τιτλοφορείται «Μέσα 13η σύνταξη, έξω εφάπαξ», μιλώντας ουσιαστικά για διγλωσσία από την πλευρά της κυβέρνησης αφού εντός Ελλάδας το βοήθημα ονομάζεται «13η σύνταξη», ενώ εκτός «εφάπαξ».

Είχε προηγηθεί σκληρό σχόλιο από το Μαξίμου με αφορμή την ολομέτωπη επίθεση που είχε εξαπολύσει χθες ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό από την Κομοτηνή. Στο σχόλιο γινόταν αναφορά σε «εμπειρία που έχει ο κ.Μητσοτάκης σε τηλεφωνικά κέντρα και μάλιστα γερμανικά», προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ΝΔ που μίλησε για χυδαιότητα, προσθέτοντας μάλιστα, ότι έχει προσληφθεί ο κ. Πολάκης για να γράφει ανακοινώσεις στο Μαξίμου.

Η ΝΔ επανήλθε, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για διγλωσσία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι
Κλείσιμο
στο τηλεοπτικό του διάγγελμα,
στις 8 Δεκεμβρίου 2016, ο κ.
Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ενώπιον του ελληνικού λαού: «Στην πράξη, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μια παλιότερη δέσμευσή μας για 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και αυτό θα κάνουμε».

Η ΝΔ προσθέτει πως μία εβδομάδα μετά, στις 15 Δεκεμβρίου, από τις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας τόνισε, αναφερόμενος στην ίδια ακριβώς εξαγγελία: «Η απόφαση αυτή ελήφθη με απόλυτη ασφάλεια έναντι των στόχων του 2016. Είναι μια απόφαση εφάπαξ, ελήφθη τώρα που είχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα υπεραπόδοσης εσόδων έναντι στόχων».

«Κάπου εδώ, τελειώνει το παραμύθι. Και προς τα μέσα και προς τα έξω. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η διπροσωπία έχει ήδη κοστίσει πολύ ακριβά στους πολίτες και έχει κρατήσει πολύ πίσω την Ελλάδα», καταλήγει η Πειραιώς στο ενημερωτικό της σημείωμα.

Ο πόλεμος των ανακοινώσεων
Είχε προηγηθεί αντεπίθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης στην ολομέτωπη επίθεση που είχε εξαπολύσει χθες το βράδυ από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε υψηλούς τόνους απάντησε η ΝΔ.

Σε σχόλιο από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο κ.Μητσοτάκης εγκαλείται για θράσος, ενώ σημειώνεται «πώς θα κυβερνήσει; (σ.σ. ο κ.Μητσοτάκης) Μέσω τηλεφώνων; Αν και έχει βαθειά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά. Η ΝΔ απάντησε δηκτικά, αναφέροντας ότι το Μαξίμου έχει προσλάβει τον κ.Πολάκη για να γράφει τις ανακοινώσεις.

Το Μαξίμου

«Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Μητσοτάκη. Έχει το θράσος να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την εφάπαξ 13η σύνταξη για 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την ώρα που ο ίδιος δεν την υπερψήφισε! Όταν άλλαζε την απόφαση της ΝΔ μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών που του έδωσαν τη σχετική εντολή. Και θέλει να κυβερνήσει... Πως; Μέσω τηλεφώνων; Αν και έχει βαθειά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά!», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
 
«Κατανοούμε, βέβαια, και τα εσωκομματικά του. Δεν ψήφισε τη "μονομερή ενέργεια" για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά μετά τις οξύτατες εσωτερικές αντιδράσεις, αναγκάζεται να ψηφίσει την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης.Του συστήνουμε, βέβαια, να κλείσει το κινητό του μέχρι να ψηφιστεί ο ΦΠΑ από τη Βουλή -για να μην αλλάξει και πάλι άποψη μετά από τηλεφώνημα...», προσθέτει το σχόλιο του Μαξίμου με αφορμή την χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και καταλήγει: «όσον αφορά στα περί ανηθικότητας, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός διότι οι πολίτες ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν.Την ώρα που ο πρωθυπουργός τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο ίδιος εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα "βάστα Σόιμπλε", συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά της χώρας. Μήπως και του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια...».

ΝΔ: Το Μαξίμου προσέλαβε τον κ.Πολάκη να γράφει ανακοινώσεις

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προφανώς, το Μέγαρο Μαξίμου προσέλαβε τον κ. Πολάκη για να γράφει ανακοινώσεις», σολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει ότι «δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στη χυδαιότητα».
 
«Οι πολίτες αξίζουν ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας και θα το αποκτήσουν σύντομα», καταλήγει.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης