ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκρυβε» από την εφορία για 16 χρόνια τα γραφεία του

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκρυβε» από την εφορία για 16 χρόνια τα γραφεία του

Σύμφωνα με τον βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά μόλις στις 14 Νοεμβρίου στελέχη του κυβερνητικού κόμματος κατέθεσαν στην 6η εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις για κάθε έτος από το 2001! - Ανύπαρκτο θέμα, απαντά η Κουμουνδούρου

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκρυβε» από την εφορία για 16 χρόνια τα γραφεία του
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ότι το κτήριο της Κουμουνδούρου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακίνητο-«φάντασμα» για την εφορία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς, επικαλούμενος έγγραφα που οι υπεύθυνοι οικονομικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στην εξεταστική, υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος κατέθεσαν στην 6η εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις για κάθε έτος από το 2001!

Σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μη υποβολή δηλώσεων επι τόσα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής του φόρου ακίνητης περιουσίας, του ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων, του ΕΝΦΙΑ κ.α.

Κλείσιμο
Συνηγορώντας, ο κ. Νότης Μηταράκης σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέφευγε να πληρώνει φόρους».
Ανύπαρκτο θέμα λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο της Κουμουνδούρου, καθώς όπως υποστηρίζουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:

-Το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα  του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 
-Τοτε ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς το 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης