Θεοχάρης: Στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαγοράσει την ψήφο των δικαστών

Θεοχάρης: Στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαγοράσει την ψήφο των δικαστών

«Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν την απόφαση  του ΣτΕ ο πρωθυπουργός κάλεσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου και τους υποσχέθηκε μελλοντικές αυξήσεις», σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής

Θεοχάρης: Στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαγοράσει την ψήφο των δικαστών
Με καυστικό τρόπο σχολίασε τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την απόφαση του ΣτΕ να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, ο πρώην βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Η συναλλαγή που επιχείρησε η κυβέρνηση προκειμένου να εξαγοράσει τη θετική ψήφο των δικαστών έπεσε στο κενό», ανέφερε αρχικά και συνέχισε «οι δικαστές καλούνται να πληρώσουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου
Παππά με το κόψιμο των αναδρομικών που η ίδια η κυβέρνηση τους είχε χορηγήσει».

«Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν την απόφαση  του ΣτΕ ο πρωθυπουργός κάλεσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου και τους υποσχέθηκε μελλοντικές αυξήσεις. Η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προέβλεπε άμεση διαδικασία επιστροφής χρημάτων με επίσπευση των πληρωμών ακόμα και χωρίς αίτηση», τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας «πως Χωρίς να έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την απόφαση του ΣτΕ τα αναδρομικά κόπηκαν, επιβλήθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέθηκαν γραφειοκρατικά εμπόδια στους δικαιούχους εν είδει καψονιού».
Κλείσιμο

«Αναρωτιόμαστε που πήγε η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που σε λιγότερο από ένα μήνα εξέδωσε αντιφατικές εγκυκλίους υπό τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στις αποφάσεις που δεν υπηρετούν το σχέδιό της για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και για έλεγχο των θεσμών», κατέληξε στη δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης