ΝΔ: «Ειλημμένη απόφαση» η Εξεταστική για Τσίπρα-Βαρουφάκη

ΝΔ: «Ειλημμένη απόφαση» η Εξεταστική για Τσίπρα-Βαρουφάκη

Η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής «ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘’Σχέδιο Β’’, παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΝΔ: «Ειλημμένη απόφαση» η Εξεταστική για Τσίπρα-Βαρουφάκη
Οι νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις άφρονες ενέργειες κατά το πρώτο εξάμηνο ανόδου στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επαναφέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών υπό τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στα capital controls και στο τρίτο Μνημόνιο που, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι κόστισαν «πολλά δισεκατομμύρια ευρώ» στους Έλληνες φορολογούμενους
.
 
Για τη
Νέα Δημοκρατία
Κλείσιμο
, η οποία είδε τον περασμένο Ιούλιο να καταψηφίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία η πρότασή της για Εξεταστική Επιτροπή, «η απόφαση να επιμείνει είναι ειλημμένη» και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης την επαναφέρει με κάθε ευκαιρία. Δεσμεύτηκε όταν απορρίφθηκε η προηγούμενη πρότασή του ότι θα την επαναφέρει όταν το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση και έκτοτε την επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη διερεύνησης έπειτα από όσα ήρθαν στο φως με το βιβλίο του καθηγητή Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, όπως και
όταν ρωτήθηκε (από το «Πρώτο Θέμα») στη ΔΕΘ για τον αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Επανήλθε δε ξανά τώρα που νέα δεδομένα έρχονται να προστεθούν στο παζλ του παιχνιδιού το οποίο έκαναν κυβερνητικά στελέχη με προεξάρχοντα μεν τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά κύριο υπαίτιο, όπως υποστηρίζουν από την Πειραιώς, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.        

Με αφορμή, λοιπόν, τις αποκαλύψεις του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη διερεύνηση από την ελληνική κυβέρνηση της δυνατότητας να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανεπιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προτείνει στην επόμενη Βουλή τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει όλες τις πτυχές των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015. 

«Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης σε  συνέντευξή του που παραχώρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ομογενειακά μέσα (στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos-FM»).

«Δεν μπορώ να γνωρίζω την ακρίβεια αυτών των ισχυρισμών, αλλά γνωρίζω ότι πρέπει να μάθουμε την αλήθεια», απάντησε ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου. «Και η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘’Σχέδιο Β’’, εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών είναι τεράστιες», είχε, εξάλλου, τονίσει ο κ. Μητσοτάκης τον περασμένο μήνα στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. «Και είναι ευθύνες που -το επαναλαμβάνω- θα ελεγχθούν από Εξεταστική Επιτροπή, ειδικά ως προς τις παρεμβάσεις και τις συνέπειες της πολιτικής του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη στο τραπεζικό σύστημα», είχε προσθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κοροϊδέψατε, παίξατε την χώρα στα ζάρια, προκαλέσατε ανυπολόγιστη ζημιά και στο κύρος της χώρας», είχε αναφέρει εξάλλου τον Ιούλιο κατά τη συζήτηση πρότασης της ΝΔ για Εξεταστική που είχε προγραμματιστεί με τέσσερις μήνες καθυστέρηση και απορριφθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα άφηνε ανεξερεύνητες τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτά τα λάθη;», είχε αναρωτηθεί, προσθέτοντας: «Δεν το κάνουμε από ρεβανσισμό. Το κάνουμε για να αποτρέψουμε στο μέλλον λαοπλάνους και λαϊκιστές να επαναλάβουν τα ίδια λάθη».

«Δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη, υπάρχει ζήτημα Τσίπρα. Δεν μπορεί να κρύβεται πλέον ο κ. Τσίπρας πίσω από τον κ. Βαρουφάκη», είχε πει ο πρόεδρος της ΝΔ στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καν παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής. Ενώ είχε από τότε δεσμευτεί τη συγκρότηση από την επόμενη Βουλή της Εξεταστικής που είχε απορρίψει η τωρινή σύνθεσή της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης