Γιατί ο Καμμένος καλεί τον Λεβέντη στην κυβέρνηση

Γιατί ο Καμμένος καλεί τον Λεβέντη στην κυβέρνηση

«Ας έρθει και η Ένωση Κεντρώων στην κυβέρνηση», δηλώνει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ - Ο Λεβέντης επιστρέφει στην πρότασή του για Οικουμενική

Γιατί ο Καμμένος καλεί τον Λεβέντη στην κυβέρνηση
Με ανεβασμένες τις μετοχές του στο κυβερνητικό χρηματιστήριο μετά τις δύο πρόσφατες επιτυχίες με τις οποίες στέφθηκαν οι προσπάθειές του να αποκτήσει λόγο και ρόλο στη διάρθρωση του νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, καθώς και να περάσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
τη θέση του για τα Θρησκευτικά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δείχνει να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του κυβερνητικού εταίρου και με αυτή την ιδιότητα δεν διστάζει να καλεί στον «συνεταιρισμό» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον
Βασίλη Λεβέντη που μέχρι πρότινος ως εν δυνάμει υποκατάστατο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εμφανίζεται την ίδια ώρα αμφίθυμος, καθώς από τη μια εκθειάζει τον πρωθυπουργό – «ο Ιησούς Χριστός να ήταν στη θέση του Τσίπρα δεν θα επετύγχανε τίποτα καλύτερο», ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του, και από την άλλη τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ αποκλείει να του γίνει πρόταση συμμετοχής στην κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, «ο Λεβέντης δεν προσφέρεται για τσόντα».
Και όλα αυτά λίγες μέρες αφότου δήλωνε ότι ακόμη και η γυναίκα του προέβλεπε συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Η συνέντευξη Λεβέντη στον Βήμα FM με την απάντηση στον Καμμένο



«Βεβαίως και η Ένωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους», όταν ρωτήθηκε (από την RealNews) αν εκτιμά ότι είναι η ώρα να μπει στην κυβέρνηση, ώστε να μη βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία στην κόψη του ξυραφιού, όπως έγινε στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα.

Οι «διεκδικήσεις» ενόψει ανασχηματισμού

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ αντέτεινε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και δεν βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού», ενώ ερωτηθείς για τον αναμενόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του διεκδικεί τη διατήρηση των χαρτοφυλακίων που κατέχουν ήδη στελέχη του κόμματός του. 

«Τον ανασχηματισμό τον κάνει ο πρωθυπουργός», ανέφερε, αλλά έσπευσε να προσθέσει:
«Εμείς, ως κυβερνητικοί εταίροι, με εντιμότητα και με πνεύμα συνεργασίας, θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα, ιδίως σε τομείς που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Ήδη, η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση είναι απόλυτα επιτυχής και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Τουρισμού και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στο υπουργείο Μεταφορών και πιστεύω ότι και μετά τον ανασχηματισμό θα βοηθήσει την πορεία της πατρίδας και της κυβέρνησης».

«Έγινε δεκτό αυτό που ζήτησαν οι ΑΝΕΛ

Για ο θέμα των Θρησκευτικών και εν γένει των σχέσεων με την Εκκλησία, ο κ. Καμμένος επιμένει στη δική του «γραμμή» την οποία χάραξε όταν την περασμένη Τετάρτη και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο για να διαμηνύσει ότι ο ίδιος ως κυβερνητικός εταίρος απαιτεί να γίνουν δεκτές οι θέσεις της Εκκλησίας. «Αυτό που ζητήσαμε οι ΑΝΕΛ και έγινε δεκτό είναι, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, να εισακουστεί η άποψη της Εκκλησίας», δηλώνει ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι έδωσε λύση ο πρωθυπουργός «όταν ανακοίνωσε ότι θα γίνει διάλογος με την Εκκλησία προκειμένου να αποφασιστεί η ύλη των βιβλίων και ο τρόπος που θα διδάσκεται το μάθημα», κάτι ωστόσο που αμφισβητούν άλλοι κυβερνητικοί με πρώτον τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη που απαντά ότι ο τρόπος διδασκαλίας όλων των μαθημάτων είναι αρμοδιότητα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο υπουργός Άμυνας, πάντως, αποφεύγει να κλιμακώσει την κόντρα με τον υπουργό Παιδείας. Υποστηρίζει ότι «ήταν ατυχής η αναφορά του για την Εκκλησία σε σχέση με τη χούντα ή με την Κατοχή, διότι η Εκκλησία απέδειξε ότι πάντα βρισκόταν μπροστά σε κάθε εθνικό αγώνα και ποτέ δεν συνεργάστηκε με εχθρούς της πατρίδας μας», αλλά δεν τραβά το σκοινί. Αναγνωρίζει ότι «ο κ. Φίλης ως υπουργός Παιδείας κατάφερε για πρώτη φορά τα σχολεία να λειτουργήσουν με βιβλία, καθηγητές και δασκάλους από την πρώτη ημέρα» και σημειώνει: «Είναι διαφορετικό, λοιπόν, το θέμα της βαθιάς πολιτικής διαφοράς που έχουμε μαζί του και άλλο το θέμα της άσκησης της εξουσίας από τον κ. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας». 

Το «προξενιό» στον Ιβάν

Κρίσιμος, εξάλλου, θεωρείται ο ρόλος που διαδραμάτισε και εξακολουθεί να διαδραματίζει ο κ. Καμμένος στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι πέτυχε να μην πάρει άδεια, αν και είχε αναδειχθεί οριστικός υπερθεματιστής, ο γιος του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, Ιωάννης – Βλαδίμηρος, με τον οποίο συνδεόταν με κουμπαριά, αλλά δεν δίστασε να καταγγείλει ότι έδινε «μαύρα» χρήματα για να εξασφαλίζει την άδεια. Είναι, πολύ περισσότερο, η σχέση του με τον επιλαχόντα του διαγωνισμού Ελληνοπόντιο επιχειρηματία και πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο υπουργός Άμυνας εμμέσως μάλιστα επιβεβαιώνει ότι το υπό ίδρυση κανάλι του κ. Σαββίδη –για το οποίο ο τελευταίος κατέβαλε ήδη την πρώτη δόση των 20,5 εκατ. ευρώ- θα στελεχώνεται πράγματι από συνεργάτες του κ. Καμμένου, όπως αναφερόταν στο φάκελο για την αδειοδότηση που προσκόμισε ο επιχειρηματίας. «Να ρωτήσετε τον κ. Σαββίδη», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο αρχηγός των ΑΝΕΛ. Και συμπλήρωσε: «Αποτελεί τιμή για εμένα να έχω συνεργάτες επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ, με τεράστια εμπειρία και στην τηλεόραση, αλλά και σε εφημερίδες, που σήμερα βρίσκονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αύριο μπορεί να βρίσκονται στην ελεύθερη αγορά».

Τη σχέση Καμμένου – Σαββίδη επιβεβαιώνουν, άλλωστε, και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο υπουργός Άμυνας λειτούργησε ως «προξενητής» για να αποκτήσει κανάλι ο εν λόγω επιχειρηματίας μετά τον αρχικό αποκλεισμό από την τετράδα των αρχικών υπερθεματιστών, αλλά και στη συνέχεια όταν εξασφάλισε την άδεια. Πηγές που γνωρίζουν τις παρασκήνιο της υπόθεσης υποστηρίζουν ότι αρχικώς βολιδοσκοπήθηκε ο ιδιοκτήτης  του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς για τη σύναψη συμμαχίας. Ενώ τις τελευταίες ημέρες καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας με την οικογένεια Βαριδινογιάννη, η οποία έμεινε εκτός αδειοδότησης, αλλά κατέχει σημαντικό μετοχικό μερίδιο στο Mega και ελέγχει πλήρως το Star, που είναι δύο από τα τρία σημαντικά κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης