Φίλης: Αλλάζουν από φέτος τα Θρησκευτικά στα σχολεία

Φίλης: Αλλάζουν από φέτος τα Θρησκευτικά στα σχολεία

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, είναι να γίνει μάθημα γνώσης των θρησκειών και των πιστών πιστών που ζουν στη χώρα μας 

Φίλης: Αλλάζουν από φέτος τα Θρησκευτικά στα σχολεία
Αλλάζει από φέτος το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής. 

Ο κ. Φίλης είπε χαρακτηριστικά ότι η επικείμενη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί ώστε τα Θρησκευτικά «να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας».

«Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων. Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους. Η απόφαση βεβαίως  είναι της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο.

Κλείσιμο
Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας δίνοντας το στίγμα της αλλαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης