Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): «Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις»

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): «Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις»

Δήλωσε on air ότι δεν υπήρξε παραβατικότητα στις καταλήψεις στο ΑΠΘ - Κουβέντα για ΕΝΦΙΑ και ΕΚΑΣ 

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): «Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις»
«Δεν συμφωνώ με την επέμβαση της αστυνομίας στις καταλήψεις. Ωστόσο, δηλώνω ότι δεν πρέπει να δείχνουμε καμία ανοχή στην παραβατικότητα».

Αυτά απάντησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις καταλήψεις στο ΑΠΘ, έπειτα από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση τριών κτιρίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που τελούσαν υπό κατάληψη.

Σε συνέντευξή σήμερα το πρωί στον Σκάι, δήλωσε on air ότι δεν υπήρξε παραβατικότητα στις καταλήψεις στο ΑΠΘ.

Κλείσιμο
Την αντίθεσή του με την αστυνομική επιχείρηση εναντίον των καταληψιών έχει εκφράσει από χθες και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

«Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς», αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων από μέλη του «No Border» και αλληλέγγυους.

Τι είπε για ΕΚΑΣ και ΕΝΦΙΑ


«'Εχουμε εκχωρήσει σημαντικά κομμάτια της κυριαρχίας μας», δήλωσε σήμερα ο  διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να... δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τη «σφαγή» των συντάξεων.

Σε σχετική ερώτηση για το πότε θα πάψει να ισχύει ο ΕΝΦΙΑ δεν απάντησε ευθέως, λέγοντας: «Δεν παραγνωρίζω τις τεράστιες οικονομικές  δυσκολίες αλλά πρέπει να υπογραμμίσουμε οτι είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει δράσεις που θα ανακουφίσουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι κρίμα που το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ''στραγγαλίστηκε'' από τους εταίρους. Πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνία μας έτσι ώστε να επανέλθουμε», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης