Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα το Ισραήλ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα το Ισραήλ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ θερμή συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ» στην οποία, όπως δήλωσε, «επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα το Ισραήλ
Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
, κ.
Κυριάκος Μητσοτάκης, και στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του εκεί συναντήθηκε σήμερα, Κυριακή, με τον Πρόεδρο της χώρας, κ. Ρέβεν Ρίβλιν.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια της συνάντησής τους ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολύ θερμή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ» στην οποία, όπως δήλωσε, «επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών».
 
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Ισραήλ «στρατηγικό εταίρο για την Ελλάδα» και εξέφρασε τη χαρά του που «η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια».


 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ στο τετ-α-τετ του με τον πρόεδρο του Ισραήλ οι δυο τους στάθηκαν ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, όπως τόνισε. 
 
«Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος στον οποίο η διακρατική συνεργασία μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Ήδη 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο. Υπάρχουν όμως, πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων.
 
Στη συνέχεια της επίσκεψής μου θα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές εταιρίες start ups, για να μπορέσω να διαπιστώσω ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας.
 
Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την Κυβέρνηση στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αλλά σίγουρα το Ισραήλ μπορεί να μας διδάξει πολλά για το πως στηρίζονται νέες επιχειρήσεις, πως μεγαλώνουν, πως προσελκύουν κεφάλαια και πως τελικά δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία σήμερα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 
 
Αύριο, Δευτέρα, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Benjamin Νetanyahu και τον Πρόεδρο της Knesset, κ. Yuli Εdelstein.
 
Ακόμα, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, κυρία Ayelet Nahmias - Verbin, καθώς και με την Υπουργό Εξωτερικών και Συμπρόεδρο του Κόμματος Zionist Union, κυρία Tzipi Livni.
 
Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την Παλαιστινιακή ηγεσία.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης